Hopp til innhold

Revidert Oslo-budsjett 2022

Oppsummert

Byrådsleder Raymond Johansen legger frem revidert Oslo-budsjett torsdag 19.mai.

 • Oslo-budsjettet i havn

  Ved halv ni-tiden onsdag kveld vedtok bystyret i Oslo et revidert budsjett. Det er imidlertid splittelse blant de rødgrønne i Oslo. Partiene greide ikke å bli enige om det reviderte budsjettet. Til slutt kom likevel bystyret i mål.

 • Stanser alt samarbeid med Forandringsfabrikken

  Oslo kommune stanser alt samarbeid med Forandringsfabrikken umiddelbart.

  Det ble klart etter bystyrets budsjettbehandling onsdag.

  Partiet Rødt hadde sammen med Venstre og KrF bedt om full stans, og fikk flertallet med seg.

  Nettavisen psykologisk.no har de siste ukene avslørt flere kritikkverdige forhold i stiftelsen. Blant annet ungdommer som ble bedt om å lyve om opplevelser, og ansatte som sier de ble fryst ut hvis de kritiserte ledelsen.

  Stiftelsen har gjennom mange år levert forskning om ungdom til både kommuner og private aktører, og brukt ungdommer som såkalte «erfaringsproffer».

 • Kritiserer prisøkning for elbillading og -parkering

  Oslo Høyres gruppeleder i bystyret, Anne Haabeth Rygg, kritiserer byrådets forslag om å øke takstene for parkering og lading for elbiler.

  – Stortinget gjør det dyrere å kjøpe elbil, det blir også dyrere i bomringen for elbilene. Skal man øke parkeringsprisen også blir det mange kostnader som kommer lag på lag for elbilistene.

  Hun tror det kan gjøre at færre velger å bytte fra bensin- eller dieselbil til elbil.

  Det er de høye strømprisene som er grunnen til at byrådet foreslår å skru opp timeprisene med 6 kroner i alle takstgrupper.

 • Oslo skrur opp prisene for å lade og parkere elbil

  Det blir stadig dyrere å bruke elbil i Oslo. Nå vil byrådet gjøre det dyrere å parkere og lade elbilen i hovedstaden.

  Bompengesatsen for elbilene ble nylig varslet økt i Oslo. Nå foreslår byrådet å øke takstene for parkering med elbil på kommunale ladeplasser, skriver Nettavisen.

  Det ble klart da det reviderte budsjettet for Oslo ble lagt fram torsdag. Byrådet anslår at inntektene vil øke med rundt 10 millioner kroner som følge av endringene.

  – Dette er ikke mer enn rett og rimelig, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

  Han sier at elbilene tar plass og står for 80 prosent av nybilsalget i Oslo.

  – Hvis vi skulle gjort det gratis for alle for all framtid å kjøre gratis gjennom bomringen og parkere gratis for alle som kjøpte elbil, så ville vi ikke ha kontroll på byutviklingen, sier Johansen

  Venstres gruppeleder i Oslo bystyre, Hallstein Bjercke, liker ikke prisøkningen.

  – I mange år har vi hatt en kjempesuksess med å få folk til å gå over til elbil. Ved at Arbeiderpartiet både her i Oslo og nasjonalt setter en stopper for dette, så risikerer vi å settes mange år tilbake i elbilsatsingen vår, sier Bjercke.

  (NTB)

  Revidert Oslo-budsjett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB