Rettssak drap Krokstadelva

 • - Sjalusi var motiv

  Aktor la ned påstand om 13 år og seks måneders fengsel for mannen som er tiltalt for å ha drept samboeren sin i Krokstadelva i fjor. Mannens forsvarer hevder at mannen var bevisstløs da drapet skjedde, noe aktor er uenig i. Aktor Håvard Skallerud mener at dette er en ordinær partnerdrapssak der motivet er sjalusi.

 • - Drapstiltalt var ikke bevisstløs

  Den 39 år gamle mannen var ikke bevisstløs da han drepte samboeren sin i Krokstadelva i april i fjor. Det mener spesialt i psykiatri Terje Tørrisen som vitnet i retten i dag. Mannens forsvarer hevdet i retten at mannen var bevisstløs på grunn av affekt. Tørrisen sier likevel at de sakkyndige ikke er 100 prosent sikre. - Det er en viss akademisk tvil, sa spesialisten i retten.

 • Sakkyndige i retten

  I dag skal to sakkyndige legge frem sin vurdering i rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha drept samboeren sin i Krokstadelva i april i fjor. De sakkyndige Anne Lill Ørbeck og Terje Tørrisen har tidligere konkludert med at mannen ikke var bevisstløs, men de kan endre konklusjon etter opplysninger som har kommet frem i retten. Mannens forsvarer hevder at mannen var bevisstløs da han drepte samboeren.

 • Vitneforklaringer for retten

  Flere personer skal i dag vitne i rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha drept samboeren sin i Krokstadelva i april i fjor. Blant annet skal dommeravhøret av parets felles barn legges frem. Barnet var hjemme da drapet skjedde. Mannen erkjente ikke straffskyld da rettssaken mot ham begynte i går.

 • Drapstiltalt nekter straffskyld

  Mannen som er tiltalt for å ha drept samboeren sin i Krokstadelva i april i fjor, erkjente ikke straffskyld da rettssaken mot ham begynte mandag. Ifølge tiltalebeslutningen døde den 42 år gamle kvinnen av kvelning. Bistandsadvokaten ba om at saken går for lukkede dører, men ble ikke hørt av retten.