Hopp til innhold

Rektor: – En skole i sorg

Gutten som døde i togtunnelen på Filipstad i Oslo i går, gikk på Ruseløkka skole. En jente fra Drammen og en gutt fra Oslo ligger kritisk skadd på Haukeland Universitetssykehus.

Rektor Merete Hansen Ruseløkka skole

Rektor Merete Hansen har hatt møter med elever, kriseteam og kontaktlærere i dag etter ulykken søndag kveld

Foto: Andreas Sundby / NRK

– Vi møtte elevene tidlig i morges med kriseteam og kontaktlærere, sier en tydelig preget rektor Merete Hansen ved Ruseløkka skole til NRK.

Rektor forteller om en skole som er i sorg.

– Vi har hatt fine samtaler, vi har delt gode minner, og så har vi sendt varme tanker til han som er skadd. Så tenker vi masse på familiene til disse guttene som er involvert fra oss og den eleven som ikke er vår elev.

Tre tenåringer gikk i går ettermiddag inn i togtunnelen hvor det er et høyspentanlegg med en spenning på 15.000 volt. Foreldre ved Ruseløkka skole i Oslo fikk mandag melding fra rektor om at to av deres elever var involvert i hendelsen. Den tredje ungdommen går på en skole i Drammen, opplyser politiet.

Ruseløkka skole

Tre tenåringer gikk søndag kveld inn i togtunnelen hvor det er et høyspent anlegg. To av tenåringene var elever ved Ruseløkka skole.

Foto: Ingvill Tandstad / NRK

De er alle tiendeklassinger og født i 2003.

De to kritisk skadde får behandling på Haukeland sykehus.

I morgen begynner vi med en ordinær skoledag og avslutter med en minnestund etter lunsj for det trinnet som disse guttene gikk på, sier rektor.

Ulykken skal ha skjedd i et sidespor der toget kjører inn til Hjortnes ved Oslo S vestfra, ifølge politiet.

Togområdet på Filipstad

Tre tenåringer tok seg inn i togtunnelen på Filipstad i Oslo søndag ettermiddag. En av de tre omkom.

Foto: Thomas Martinsen / NRK

– Vi har innhentet overvåkingsbilder fra området og skal se om det kan gi oss noen svar, sier Rune Skjold, seksjonsleder ved økonomi- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt.

Han vil foreløpig ikke si noe om hva slags kabler det er ungdommene har vært borti eller hvor i tunnelen det skjedde.

Kriseteam på plass på skolen

Et kriseteam fra Pedagogisk psykologisk tjeneste (PPT) bistår skolen i Oslo etter ulykken. De hjelper til med å ivareta elevene og klassen som er berørt.

Pressekontakt i Bane Nor, Harry Korslund, sier til NRK at togområdet er merket og sikret etter regelverket.

– Vi har jo godkjente gjerder og godkjent sikring rundt alle våre driftsbanegårder og parkeringsanlegg for tog og det gjelder også her på Filipstad.

Det er ikke første gang noen omkommer etter å ha tatt seg inn i togområdet på Filipstad. I 2002 døde en 17 år gammel gutt etter å ha klatret opp på et lokaltog. Gutten fikk kjøreledningen i hodet.

Harry Korslund

Pressekontakt i Bane Nor, Harry Korslund, sier til NRK at de nå vil gå gjennom sine rutiner etter ulykken.

Foto: Thomas Martinsen / NRK

– Tragisk ulykke

Politiet har identifisert de tre ungdommene, og pårørende er varslet. Det er så langt ikke kjent hvorfor ungdommene tok seg inn i togtunnelen.

Filipstad er et parkeringsområde for togsett som ikke er ute i trafikken. I helgen var det mange tog som stod her, da det er færre tog ute og kjører i helgen, forklarer Korslund.

– Hvordan er det mulig å komme seg inn på et sånt område?

– Det er fullt mulig å komme seg inn på området om du absolutt har planer om det. Men da må du forsere fysiske sperringer i form av gjerder og porter, enten gjennom over eller under, sier Korslund.

– Men er det da godt nok sikret?

– Ja, våre fysiske sperringer, gjerder og porter og den slags er jo godkjent til det formålet de er bygd og dimensjonert for.

Korslund sier de rutinemessig vil gå gjennom sitt sikkerhetsopplegg etter den tragiske ulykken, men at det er for tidlig å si om det er aktuelt å gjøre ytterligere tiltak.

Filipstad