Hopp til innhold

Flere leger har meldt seg til tjeneste

Råde Kommune skal ansette leger, sykepleiere og helsesekretærer til det nye mottakssenteret på gamle Smart Club.

Telt til flytkningene

Mottakssenteret har en kapasitet på tusen flyktninger. Nå jobber Råde Kommune med å ansette helsearbeidere som skal ta vare på dem.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Vi ser nå på hvor mange vi trenger. Dette er en plan som stadig endrer seg, forteller kommuneoverlege Sarah Frandsen Gran i Råde.

I forbindelse med opprettelsen av et mottaksenter i det gamle Smart Club-bygget ved E6 i Råde så er det behov for både leger, sykepleiere og helsesekretærer.

 Sarah Frandsen Gran

Kommuneoverlege Sarah Frandsen Gran i Råde har starta rekrutteringsprosessen av helsearbeidere til det nye mottakssenteret i Råde.

Foto: Privat

– Vi har sendt ut forespørsler til både rekrutteringsbyråer og kommuner vi samarbeider med for å dekke disse tre yrkesgruppene. Vi skal ha mennesker på vakt alle dager, og har en skisse på hvor mange vi trenger, opplyser Gran.

Kan gi mer jobb til deltidsansatte

Nøyaktig hvor stort behovet kommer til å bli vil ikke kommunen gå ut med foreløpig, da skissen kan endre seg. Det som er sikkert er at de trenger folk med almennmedisinsk bagrunn og erfaring fra legevakt.

Hvordan ser dere på å gi flere timer til ansatte som i dag ikke har full jobb?

– For de ansatte som ønsker det så kan det være aktuelt å utvide stillingsbrøken. Til å begynne med så blir det jobbing på vaktbasis, også jobber vi opp en stabil organisasjon etterhvert, forklarer Gran, og legger til at de må se an hvor permanent det eventuelt blir.

Selvrekrutterende stillinger

Allerede har flere meldt interesse for stillingene - før de er ordentlig lyst ut.

- Det er fint med slike selvrekrutterende stillinger - det setter vi pris på. Flere leger har meldt seg som interesserte, forteller hun.

Men hvem betaler for dette?

– Vi har fått beskjed om at alle utgifter kommunen har i forbindelse med mottaket dekkes av UDI, avslutter Gran.