Hopp til innhold

Rekordmange søkere til sommerjobb

Konkurransen er hard for ingeniørstudentene som har søkt på sommerjobb hos Kongsberg Gruppen.

NTNU-studenter på utkikk etter jobb

Ingeniørstudenter Eiolf Strømme Svendsen, Martin Helgeim, Knut Amund Gulsvik og Trine Remmen på besøk hos Kongsberg Gruppen.

Foto: Tove Bø / NRK

Over 2000 studenter har søkt om 150 sommerjobber i Kongsberg Gruppen. Det tilsvarer nesten 50 prosent økning i søkere sammenlignet med i fjor, da det også var rekord. Da kjempet 1350 søkere om de 150 plassene.

Én av søkerne er 22 år gamle Amalie Holt, som er på omvisning hos Kongsberg Gruppen fordi hun vant en case-konkurranse arrangert av selskapet og NTNU. Hun studerer petroleumsfag på tredje året på NTNU.

– Kan hindre frafall

Amalie Holt

Amalie Holt er en av dem som ønsker å jobbe i Kongsberg-bedriften i sommer.

Foto: Tove Bø / NRK

– Jeg ser tydelige utviklingsmuligheter i dette selskapet, og det er et stort firma med mange områder du kan jobbe med. Mest av alt ser sommerprosjektene deres forlokkende ut fordi du kan jobbe med et konkret prosjekt, sier Amalie, som vil søke sommerjobb på Kongsberg.

– Det er nok mye press, og det er nok gunstig å få seg sommerjobb tidlig. Men det jeg opplever som ingeniørstudent, er at vi er privilegerte når det gjelder å få jobb senere. Likevel ser man en nedgangstid. Uten sommerjobberfaring eller bedriftsbesøk der du får kjennskap til industrien, er det lett å falle fra studiene. Du ser ingen formål med studiene, med mindre du er en super realist som liker å sitte med beregninger og komme i dybden på teorier, sier hun

– Gledelige tall

Hans-Petter Blokkum

HR-direktør Hans-Petter Blokkum er fornøyd med det høye søkertallet til Kongsberg Gruppen.

Foto: Tove Bø / NRK

HR-Direktør Hans-Petter Blokkum er ansvarlig for å vurdere søknadene, og han er stolt av at så mange søker seg til Kongsberg Gruppen.

– Det første vi ser på når vi ikke kjenner søkeren, er karakterene. De som utmerker seg karaktermessig tar vi enten en telefon til eller møter. Når vi er rundt omkring på utdanningsinstitusjoner, treffer vi studenter der, og noen navn og møter fester seg.

– Når de er her i sommerjobb, fortsetter vi å undersøke om de kan være aktuelle for sommerjobb neste år. Da ser vi etter god arbeidsmoral, at de er nysgjerrige, og at de jobber bra i team, sier han.

– Det er veldig gledelig å få nye søkerekorder fra år til år, spesielt fordi det er ålreit for hele bedriften å få inn unge studenter som gløder for faget. Og så er det viktig for oss å hindre frafall på ingeniørstudiene. Vi ønsker å gi dem økt motivasjon til å fortsette studiene, sier Blokkum.