Solberg ser fram til forhandlinger i Moss

I en funkisbygning fra 1930 som opprinnelig var en kortbølgestasjon bygget for Televerket, skal Høyre, Frp og Venstre forhandle om ny regjeringsplattform fra 2. januar.

Erna Solberg, Siv Jensen.

Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen møter Venstre-leder Trine Skei Grande til forhandlinger i Moss etter nyttår.

Foto: NRK

– Jeløy Radio er et lite sted som egner seg for gode samtaler, kort vei fra Oslo, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg til NTB.

Hun ser fram til å innlede forhandlingene med Frp og Venstre 2. januar.

– De tre partiene kjenner hverandre godt etter tett samarbeid de siste fire årene, og vi har hatt mange gode samtaler etter valget nå i høst. Vi er enige om at vi må skape et bærekraftig velferdssamfunn som både skaper flere jobber og får flere i jobb, sier Solberg.

«Lite sted for store tanker»

I en pressemelding opplyses det at regjeringsforhandlingene innledes med en kort presseorientering med de tre partilederne 2. januar klokken 10.

I tillegg til de vakre omgivelsene på Jeløya i Moss var det kanskje hotellets motto som lokket partiene til Østfold: «Det lille stedet for de store tanker», kan man lese på Jeløy Radios nettsider.

Stortingsrepresentant og tidligere ordfører i Moss, Tage Pettersen i Høyre, er stolt over å få regjeringsforhandlingene til sin hjemby.

Laster Twitter-innhold

Jeløy Radio ligger skjermet til, og pressen blir for øvrig henvist til nabohotellet Refsnes gods som ligger en kort biltur fra Jeløy Radio.

– Det passer nok godt for forhandlingene. Det blir noen travle dager, men det blir nok både morsomt og spennende, sier hotelldirektør Kirsti Albert til NRK.

Hotelldirektør Kirsti Albert

Hotelldirektør Kirsti Albert gleder seg til å få regjeringsforhandlingene til sitt hotell i Moss.

Foto: Jon Gimmingsrud/NRK

Hun har holdt av hele hotellet og alle 41 rom til de tre partienes ledere, nestledere og rådgivere.

– Vi må holde et høyt nivå på servicen vi yter og vi må ha en konfidensialitet som er helt absolutt. Det krever litt og det blir en litt annerledes hverdag når vi har politiet og PST her, sier Albert.

Grande: – Nedtur å ikke lykkes

Sonderingene mellom Høyre, Frp og Venstre om et mulig regjeringssamarbeid pågikk i hele høst, før Venstre-leder Trine Skei Grande 9. desember varslet at partiet var beredt til å innlede reelle forhandlinger.

– Det å ikke lykkes vil være en stor nedtur for hele borgerlig side. For da er på en måte hele prosjektet over. Da er vi i en veldig krevende situasjon, sa Grande til NRK for to uker siden.

Det er ventet at forhandlingene vil vare rundt to uker.

Dersom de ender med at Venstre trer inn i regjeringen, er det antydet at fredag 19. januar kan bli datoen da de nye statsrådene viser seg på slottsplassen for første gang.