Laster kart, vennligst vent...

Region Viken

Oppsummert

Som en del av regionreformen ble fylkene Buskerud, Akershus og Østfold slått sammen til et nytt storfylke fra 1. januar 2020. Regionen består av 51 kommuner. Ap, Sp, MDG og SV som har fleretall i det nye fylkestinget, vil reversere reformen.

Søk i valgresultatene

 • Vil ikke ha Viken

  Folk i gamle Akershus vil ikke være en del av Viken. Det viser en undersøkelse fra Lokalsamfunnsforeningen. Der sier hele seks av ti spurte at de ikke er fornøyd med å være en del av storfylket Viken, og vil ha tilbake Akershus.

 • Hus i full fyr

  Politiet meldte om et hus som stod i full fyr i Nes kommune i Romerike. Det var ikke være noe spredningsfare til andre bygg. Alle beboere i bygget er ute. Huset er nå nedbrent.

 • Vanngebyret på Romerike vil øke

  Flere kommuner på Romerike opplyser om at vanngebyret vil øke kraftig de neste årene. Det underbygges også i en ny rapport fra Norconsult og Sintef. I Lørenskog kan vannbeløpet øke opp mot 95 prosent sammenlignet med 2020, skriver Romerikes Blad.

 • Mann tiltalt for drap i Moss

  En 31 år gammel mann er tiltalt for å ha drept en kvinne i 50-årene på Jeløya i Viken fylke i november i fjor. Mannen er også tiltalt for å ha mishandlet liket, fremgår det av tiltalen fra Oslo statsadvokatembeter.

 • Bil braste inn i hage

  En beboer i Askim sentrum ble i morges vekt av en bil som braste gjennom hekken på stedet. Bilen traff blant annet et tre i hagen. Politiet ønsker nå tips fra publikum. De skriver at mye tyder på at bilen var en sort Volkswagen, muligens en varebil.

Pressekonferanse om en felles plattform et rødgrønt styre i Viken fylke