Hopp til innhold

Refugees Welcome to Oslo får OXLO-prisen

Organisasjonen får prisen for sin spesielle innsats for å skape en romslig, inkluderende og åpen by, heter det i Oslo kommunes begrunnelse.

Sofia Vargas og Geir Lippestad

PRISVINNER: Refugees Welcome to Oslo vinner kommunens OXLO-pris for deres arbeid med å hjelpe flyktninger som har kommet til hovedstaden. Sofia Vargas har vært med som frivillig. Byråd Geir Lippestad har vært med å kåre vinneren.

Foto: Andrea Melby/NRK

– Refugees Welcome to Oslo gjør byen til et bedre sted, sier Geir Lippestad.

Han er byråd for næring og eierskap, som er den avdelingen som deler ut OXLO-prisen. I år er det 10. gang den deles ut.

Refugees Welcome to Oslo er en del av den landsomfattende organisasjonen Refugees Welcome to Norway. Organisasjonen ble til i sommer, som en respons på den store strømmen av flyktninger til landet.

– Jeg var arbeidssøker og hadde mye fritid, da jeg hørte om behovet for frivillige. Jeg synes det er fint å bidra, sier styremedlem Sofia Vargas i Refugees Welcome to Oslo.

Prisen er på kr 50 000 og skal brukes til å støtte opp om det videre arbeidet med praktisk hjelp og råd til flyktninger, og til innsats som kan bidra i inkludering av nyankomne i byen.

Ønsker å bidra mer

– Vi er opptatt av et godt samarbeid med frivillige slik at vi får bedret situasjonen for flyktningene, sier Lippestad.

Han inviterer nå de frivillige til et møte for å få til et best mulig samarbeid.

– Vi ønsker at det skal være enklere å hjelpe til. Vi savner det vi hadde på Politiets utlendingsenhet. Da hadde vi en organisert matgruppe, folk som organiserte klær og helsehjelp. Vi er klare for å hjelpe til enda mer. Det er mange nye som har lyst til å være med å hjelpe til, sier Vargas.

OXLO-prisen deles ut i dag, i forbindelse med FNs toleransedag 16. november, på Rådhuset av Oslos ordfører Marianne Borgen kl. 11.00.