Hopp til innhold

Klistret opp på rådhus: Refugees not welcome

Tre slike merker var satt opp på rådhuset i Moss i natt. Ordføreren i byen ber folk beholde besinnelsen.

Refugees not welcome

BER ASYLSØKERE DRA HJEM

Foto: Moss kommune

– Det er ikke akseptabelt og det er synd at vi ser denne type protester. Det sier Ordfører i Moss, Tage Pettersen.

Han er lite begeistret for ytringene som ble klistret opp på rådhuset i Moss sentrum natt til søndag.

Oppfordrer asylsøkere til å reise hjem igjen

Budskapet om at asylsøkere ikke er velkomne faller ikke i god jord hos ordføreren.

– Det er nok mye frustrasjon ute i samfunnet for tiden, i forhold til de utfordringene vi står overfor, og da er det vår oppgave som myndighet å roe de ned som best vi kan.

– Det er kanskje ingen grunn til å overreagere i første omgang, men vi skal være tydelige på at dette ikke er noe vi tolerer.

Profesjonelt utførte klistremerker

Nå er merkene tatt ned og mandag morgen vil ordføreren ta kontakt med politiet. Men dette er trolig ikke barnestreker, for klistremerkene er profesjonelt utført, forteller Tage Pettersen.

Tage Pettersen

Ordfører i Moss, Tage Pettersen ber folk beholde besinnelsen.

Foto: Espen Torgersen/NRK

– Det er ikke noen hvem som helst, mest sannsynlig, som har hengt de opp. Og nå ligger merkene ute så får vi se om det er andre kommuner eller bygningseiere som rapporterer at de har sett de samme merkene, og da kan man se dette i en større sammenheng.

Ordføreren forteller at de ikke vet hvem som står bak, og at de derfor har dokumentert klistremerkene - hvis det skjer noe mer i ukene som kommer.

Setter ikke merkene i sammenheng med protestmarsj

Lørdag protesterte asylsøkere i nabobyen Sarpsborg mot forholdene ved mottaket de var plassert i, men ordføreren i Moss setter ikke disse hendelsene i sammenheng.

På Facebook har ordføreren nå lagt ut denne meldingen:

«Vi må regne med at det blir litt frustrasjon i tiden som kommer, men det er ikke grunn til det her. Både vi som alt bor i landet og ikke minst alle de som nå kommer må være litt tålmodige. Vi forsøker å hjelpe til som best vi kan.

Det er heller ikke akseptabelt med den type asyldemonstrasjoner som vi så i Sarpsborg i går. Det er sikkert mye frustrasjon, men de bør være takknemlige for øyeblikket for at de får hjelp.»

På Facebook avslutter ordføreren med denne oppfordringen:

– La oss alle beholde besinnelsen.