Hopp til innhold

Redningshunder klare til søk på Geilo

GEILO (NRK) Norske Redningshunder har fem hunder klare for søk etter personen som er savnet etter sprengningsulykken på Geilo.

Frode Haraldseth, Norske Redningshunder

Operativ leder Frode Haraldseth i Norske Redningshunder står klar til å bistå i søket etter den savnede etter sprengningsulykken på Geilo.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Dette kan bli et veldig vanskelig oppdrag, sier Frode Haraldseth, som er operativ leder for Norske Redningshunder.

Fem hundeekvipasjer står klare til å lete etter personen som er savnet etter sprengningsulykken på Geilo. Hundeførerne venter på klarsignal for å kunne gå inn i området.

Tre personer er bekreftet omkommet etter sprengningsulykken onsdag ettermiddag. To personer ble fraktet til Ringerike sykehus med luftambulanse. Onsdag kveld ble det kjent at de to kun fikk lettere skader, og de to mennene på 37 og 38 år er skrevet ut fra sykehuset.

Store materielle skader

Det er store materielle skader på husene i nærheten av jernbaneundergangen der eksplosjonen skjedde.

– Jeg har ikke sett skadestedet, men det har jo vært en stor eksplosjon, så jeg ser for meg at det kan være tøffe forhold.

Politiet opplyser klokken 16 at området fortsatt ikke er sikret. Eksperter fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er fløyet inn med politihelikopter.

– Området må sikres. Vi kommer uansett ikke inn før brannvesenet og sprengningseksperter har klarert området, sier Haraldseth.

Sprengningsulykken på Geilo