Redder overnattingstilbud for hjemløse

Røde Kors og Kirkens Bymisjon får ti millioner kroner for å sikre at bostedsløse i Oslo fortsatt har et overnattingstilbud neste år.

Køen var lang utenfor Røde kors i ettermiddag

Mange av de bostedsløse, som bruker overnattingstilbudet, er fra Romania.

Foto: Dang Trinh / NRK

Akuttovernattingstilbudet til fattige tilreisende i Oslo risikerte å bli lagt ned, fordi den rødgrønne regjeringen ikke hadde satt av penger til det i statsbudsjettet.

Heller ikke den blå regjeringen ville bevilge penger til tilbudet, men etter at det borgerlige budsjettforliket på Stortinget er klart kommer det frem at akuttovernattingen er reddet.

Ti millioner kroner er satt av for å sikre Røde Kors og Kirkens Bymisjon kan fortsette driften i 2014.

– Det innebærer at det kuttet som lå i det opprinnelige budsjettet fra de rødgrønne er fjernet slik at de overnattingstilbudene som er etablert faktisk kan fortsette. Det er vi glad for å si et ja til, sier leder for finanskomitéen og Oslo-representant Hans Olav Syversen (KrF).

Venstre kjempet for tilbudet

Trine Skei Grande

SKUFFET: Trine Skei Grande (V) etterlyste noen som ville sette en stopper for planene om å undergrave Tøyen-løftet. Det fikk hun ikke.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Akuttovernattingen for fattige tilreisende åpnet i juni. Siden da har Røde Kors og Bymisjonen hatt over 1000 forskjellige brukere. Hver dag må folk vises bort fordi det er fullt.

Venstres Trine Skei Grande innrømmet at hun var skuffet over både de rødgrønne og den blå regjeringen hadde valgt å kutte støtten.

Før budsjettforhandlingene var klar på at å sikre videre drift av akuttovernattingstilbudet var en viktig sak for Venstre.

– Vi har lagt dette på bordet. Dette er en liten sum som er viktig for byen vår. Det er et godt tilbud for de svakeste, men også for å gjøre byen vår tryggere.