Hopp til innhold

Redaktør i retten etter intervju i egen avis

Redaktør i Smaalenenes Avis, Jarle Bentzen, skjelte ut en tidligere fotball-trener i egen avis. Onsdag møttes partene i retten.

Redaktør Jarle Bentzen i Smaalenes Avis

Redaktør Jarle Bentzen i Smaalenes Avis.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Tidligere sportslig koordinator i Askim Fotballklubb, Bjørn Drillestad, føler seg uthengt i media, og har dratt redaktør i Smaalenenes Avis Jarle Bentzen for retten.

Onsdag barket partene sammen, skriver Journalisten.no.

– Beskyldte klubben for å utnytte polske spillere

Drillestad gikk ut i lokalavisa og kritiserte arbeidsforholdene til klubbens polske spillere, men fikk kraftige tilsvar fra daværende nestleder i fotballstyret Jarle Bentzen, som også er ansvarlig redaktør i lokalavisa.

– Drillestad har tatt opp på et prinsipielt grunnlag om det er riktig å drive og utnytte utenlandske fotballspillere i dårlige kontrakter med klubber i Norge. Det må han jo få lov til å gjøre uten at han blir utsatt for personangrep, sa Drillestads advokat Per Danielsen til NRK.no tidligere i år.

Saken bunner i et avisoppslag i Smaalenenes Avis der Bjørn Drillestad beskyldte Askim FK for å ha utnyttet polske fotballspillere.

Han mener at de utenlandske spillerne har blitt lokket til å skrive under kontrakter som hindrer dem i å gå videre til proffspill.

– Bentzen burde ha beklaget

Ledelsen i klubben mente at oppslaget ikke medførte riktighet, og Jarle Bentzen gikk hardt ut mot Drillestad i et intervju i sin egen avis.

Blant annet mente Bentzen at Drillestad hadde null troverdighet og burde søke profesjonell hjelp.

– Jeg synes at Bentzen burde ha beklaget dette forlengst og gjort opp for seg sånn at saken ikke havnet i rettsapparatet.

Gunnar Bodahl Johansen ved Institutt for Journalistikk

Gunnar Bodahl-Johansen ved Institutt for Journalistikk.

Foto: Lotte Olsen/NRK

– Da ville Drillestad ha kunnet slå seg til ro med alt, og alt kunne ha vært ferdig for lenge siden, sier Danielsen.

Institutt for Journalistikk reagerer

Gunnar Bodahl-Johansen ved Institutt for Journalistikk i Fredrikstad, mener redaktør Bentzen åpenbart blander roller som avisredaktør og nestleder i den lokale fotballklubben.

– Det er helt utrolig at en mann som sitter som redaktør i byens og distriktets enesete lokalavis, ikke skjønner at han har en annen rolle, sier Bodal-Joahnsen til Journalisten.