Ransaket bolig i Spydeberg etter trusselsituasjon

Politiet rykket ut til en leilighet i Spydeberg etter en trusselsituasjon onsdag ettermiddag. På adressen ble det funnet sprengstoff.

Væpnet aksjon i Spydeberg.

Flere væpnede patruljer rykket ut til boligen i Spydeberg etter å ha fått melding om en aggressiv mann som muligens var bevæpnet med håndgranat. Bilen tilhører politiets bombegruppe.

Foto: Freddie Larsen

En mann ble pågrepet etter det som politiet beskriver som en trusselsituasjon i Indre Østfold. Politiet bevæpnet seg før de rykket ut til adressen i Spydeberg rundt klokka 15.30.

– Vi fikk melding om at det befant seg en aggressiv person inne i en privat bolig. Han skal også ha vært i besittelse av noe som lignet en håndgranat, sier oppdragsleder Kjetil Ringseth i Øst politidistrikt.

Politiet fikk kontroll på mannen etter over en og halv time. Inne i leiligheten ble det funnet en røykgranat og flere fenghetter.

Bombegruppa destruerte sprengstoff

Politiets bombegruppe bidro i ransakingen av boligen.

– I tillegg til håndgranaten, er det sagt at det kan være eksplosiver på adressen. Det er ikke bekreftet at det er snakk om det, men det undersøkes nå, fortalte oppdragsleder Ringseth til NRK tidligere onsdag ettermiddag.

Innsatsleder Ole Juelsen i Øst politidistrikt

Innsatsleder Ole Juelsen i Øst politidistrikt forteller at politiet ransaker boligen til mannen for mulig sprengstoff.

Foto: Freddie Larsen

Like før klokken 19 destruerte bombegruppa sprengstoff som ble funnet på adressen i et grustak. Ifølge Smaalenenes Avis skal det være fenghettene som ble uskadeliggjort.

Politiet opprettet en sikkerhetssone rundt boligen onsdag ettermiddag, men det var fri ferdsel for folk i området.

– Hendelsen utgjør ingen fare for andre personer i området, sier Ringseth.