Ranet urmaker med pistol og pepperspray

Bevæpnet politi leter etter fire personer etter et urmakerran i Drammen sentrum.

Ran Drammen

RAN: Urmakerforretningen Knut Roll Hansen i Drammen ble ranet fredag ettermiddag.

Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0

Politiet rykket ut til urmakerforretningen Knut Roll Hansen i Drammen etter at ransalarmen ble utløst like etter klokken 15.30.

– I butikken fant vi to av de ansatte som var påsatt håndjern. Ranerne skal også ha brukt pistol under ranet, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Søndre Buskerud politidistrikt.

Politimann Drammen

Politiet har sperret av området der ranet skjedde.

Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0

De to fornærmede har fortalt at to av ranerne hadde pistol, mens de to andre knuste montere.

Ifølge operasjonslederen ble det også brukt pepperspray, og de to ansatte ble kjørt til behandling på legevakta. De skal ikke være skadet ut over det ubehaget de fikk av peppersprayen.

– Dette er et brutalt ran der det er brukt vold, og det ser vi veldig alvorlig på. Derfor har vi satt inn alle tilgjengelige ressurser for å finne gjerningsmennene, sier innsatsleder Arne Koppergård.

Sperrer veier

Tungt bevæpnet politi med skuddsikre vester har tatt oppstilling langs veiene rundt Drammen. De sjekker all trafikk inn og ut av byen, og har stoppet flere utenlandske biler, men uten resultat foreløpig.

– Vi er ganske sikre på at de fire gjerningsmennene er østeuropeiske, og har spesielt sett etter personer som kan passe til denne beskrivelsen. Men vi vet ikke om de har kommet seg ut eller om de fortsatt gjemmer seg i sentrum, sier innsatslederen.

Kriminalteknikere skal undersøke åstedet og sikre bevis utover kvelden.

Overvåkningskameraer

Ranet skjedde midt i den travleste gågata i Drammen sentrum, og mange kan ha vært vitne til at ranerne stakk. Politiet ber vitner om å melde seg hvis de var i nærheten av butikken klokka 1630.

Ranerne er også filmet av flere overvåkningskameraer både i butikken og utenfor. Blant annet har et kamera registrert en person som slengte noe fra seg i en søppelkasse i gågata utenfor butikken. I denne søppelkassa fant politiet en boks med pepperspray.

Det er ennå ikke kjent hvor mye ranerne fikk med seg. De stakk fra stedet til fots, ifølge politiet.

Laster Twitter-innhold