Hopp til innhold

Ranet til seg medikamenter

En ung mann truet lørdag ettermiddag til seg medikamenter fra et apotek på Frogner. Ifølge politiet fryktet de ansatte at han hadde med seg en bombe.

Apotek ranet på Frogner

Operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt understreker at det ikke er grunn til å tro at mannen faktisk hadde en bombe.

– Han viste de ansatte at han hadde en gjenstand på kroppen. De ansatte fryktet at det kunne være en bombe, og han skapte så mye frykt at han fikk det han ba om, sier Grøttum.

– Vi understreker at folk i området ikke har grunn til å være bekymret. Dette var tydeligvis i vinnings hensikt, og det er ingen grunn til å tro at han er en fare for publikum.

Politiet fikk melding om ranet kl. 14.21. Raneren var ikke ute etter penger, men medikamenter. Han fikk med seg ritalin og oxycontin.

Det er foreløpig ikke klart hvor mye han fikk med seg, men det skal ikke være snakk om store mengder.

– Vi har nå satt i gang søk etter mannen, sikret åstedet og tar oss av de fornærmede, sier Grøttum.

Raneren blir beskrevet som en ung mann i underkant av tjue år. Han skal være lys i huden, og hadde på seg caps og en hette som delvis skjulte ansiktet. I tillegg hadde han på seg en svart skinnjakke og muligens en blå bukse, ifølge politiet.