Ranet og stengt inne på et kott

Politiet er på sporet av mannen som ranet en bensinstasjon i Drammen like før midnatt.

Politibil utenfor Statoilstasjon i Drammen

Politiet har foreløpig ikke funnet raneren, som stakk fra stedet til fots.

Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0

Mannen var maskert og truet en kvinnelig ansatt på stasjonen med kniv. Deretter stengte han henne inne på et kott før han forlot stasjonen til fots.

Kvinnen ble ikke fysisk skadet, men er sterkt preget av hendelsen.

– Hun har blitt avhørt på politistasjonen. Nå blir hun tatt hånd om av sin mor og sjefen ved bensinstasjonen, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Søndre Buskerud politidistrikt.

Raneren fikk med seg et mindre pengebeløp fra Statoil-stasjonen i Engene i Drammen.

Overvåkningskamera

Laster Twitter-innhold

Mannen var maskert inne i butikken, men overvåkningskameraer ute fanget opp raneren som var umaskert før han gikk inn i butikken.

På formiddagen er politiet i gang med å sirkle inn mannen. Etterforskerne sitter og ser gjennom opptak fra overvåkningskameraer på stasjonen og i området.

– Vi jobber med det akkurat nå for å se om vi kan kjenne igjen personen. Vi er optimistiske med tanke på det, og det vi ser er interessant, sier jourhavende jurist Birgit Austad i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

På overvåkingsbildene fra stasjonen kan de se ransmannen forsvinne fra stasjonen til fots. Politiet arbeider også med andre spor for å sikre at gjerningsmannen blir pågrepet.

Raneren snakket norsk, og beskrives som en yngre mann.

– Har folk grunn til å frykte at han er farlig for andre?

– Nei, det har vi ingen grunn til å anta, sier operasjonsleder Marianne Mørch.

Ran Statoil Drammen

Raneren stengte kvinnen inne på et kott i kjelleren på bensinstasjonen. Politiet lette etter mannen med blant annet hundepatruljer, men så langt er han ikke pågrepet.

Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no