Dømt til ett års fengsel for apotek-ran

Mannen som ranet et apotek på Kolbotn med luftpistol i juli i år, er dømt til ett års fengsel.

Ran apotek 1

LUFTPISTOL: De ansatte ved Apotek 1 på Kolbotn i Oppegård kommune ble truet av en luftpistol under ranet. Raneren er nå dømt til ett års fengsel.

Foto: DANIEL D. LAABAK / TIPSER.NO

En 24-åring fra Sverige stormet inn på Apotek 1 på Kolbotn 5 juli i år, og truet de ansatte med en luftpistol. Han fikk med seg penger og medisiner fra apoteket, som ligger i Oppegård kommune.

Mannen stakk deretter av, og satte seg på lokaltoget til Ski. Han kom ikke lenger enn til Langhus stasjon, der han ble pågrepet av politiet tre kvarter etter ranet.

Nå er svensken dømt til ett års fengsel i Follo tingrett. Han er også dømt til å betale tilsammen 50.000 kroner i erstatning til tre ansatte, skriver Østlandets Blad.

Planla ranet dagen før

Ifølge Follo tingrett hadde mannen planlagt apotek-ranet kvelden før han slo til.

Maskert med en genser over ansiktet og en hette på hodet gikk han frem til disken, og rettet en luftpistol mot en av de to ansatte.

Ifølge dommen skal han ha sparket en av de ansatte flere ganger i skulderen.

Mannen har selv forklart at de ansatte så redde ut, og at luftpistolen så ekte ut. Follo tingrett mener opplevelsen må ha vært særlig skremmende for de ansatte.

Sliter med angst og frykt

Aktor la ned påstand om ett år og tre måneders fengsel, men fordi mannen selv tilstod ranet ble dommen ett års fengsel, skriver avisen.

To ansatte får 20.000 kroner hver i erstatning, mens en tredje ansatt får 10.000. Alle tre har forklart at de har slitt med angst og frykt i etterkant av ranet.

24-åringen er domfelt åtte ganger tidligere i Sverige for volds, narkotika og vinningsforbrytelser.