Råder eks-studenter ved Westerdals til å ta imot tilbudet

Advokatfirmaet som representerer 400 tidligere studenter anbefaler dem å akseptere privatskolens tilbud om tilbakebetaling fremfor å gå til retten.

Westerdals, school of Arts, Communication and Technology i Oslo

OMSTRIDT SKOLE: Saken startet med avsløringer i Dagens Næringsliv i fjor høst, der det ble dokumentert at konsernet Anthon B. Nilsen overførte 105 millioner kroner fra sine tre statsstøttede skoler til morselskapet.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Advokat Harald Strømstad

Advokat Harald Stømstad.

Foto: Petter Sommer / NRK

– Nå har vi vurdert tilbudet grundig og kommet fram til at det er et godt tilbud, sier advokat Harald Strømstad i DLA Piper.

I mars avslørte Dagens Næringsliv at Westerdals mellom 2002–2012 krevde 70 millioner mer i skolepenger fra studentene sine enn de hadde lov til. Ifølge avisa betalte flere studenter over dobbelt så mye som tillatt i skolepenger.

I forrige uke ble det klart at privatskolen tilbyr et beløp på over 50 millioner kroner til studentene som betalte for mye. Advokatfirmaet som representerer 400 tidligere studenter anbefaler dem å si ja.

– Grunnen til det er at tilbudet er ferdig forhandlet. Det er ikke mulig å få noe mer i en forhandlingsfase, og valget blir da å ta dette eller å gå til retten. Vi mener at det er stor risiko for at man ikke får noe mer penger ved å gå til retten enn det som nå ligger på bordet, sier Strømstad.

Usikkert hvor mange som takker ja

Bjørn Glestad

Bjørn Glestad.

Foto: Petter Sommer / NRK

– Slik jeg kjenner saken, vil jeg heller ta pengene nå, enn å ta risikoen med å gå til retten, sier Bjørn Glestad, tidligere student ved Westerdals.

Men det er ennå uklart hvor mange av de 400 studentene som faktisk velger å akseptere tilbudet.

– Det gjenstår å se om noen vil gå til retten. En del venter på hva det andre advokatfirmaet vil si til den gruppen de representerer. Det er opp til den enkelte å velge, sier Glestad.

Fristen går ut om ni dager

Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange representerer 900 andre studenter, og de vil gi dem sin anbefaling i løpet av onsdag.

Skolen har gitt studentene frist til 12. mai med å akseptere tilbudet.

– Dersom de ønsker å akseptere tilbudet, må de sende inn akseptskjemaet til skolen innen fristen, sier advokat Harald Strømstad i DLA Piper.