Bevæpnet politi
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

PST: – Terrortrussel mot Norge

Oppsummert

PST gikk 24. juli ut med at de har fått opplysninger som tilsier at Norge kan bli utsatt for et angrep innen få dager. Trusselen skal komme fra islamister som har kjempet på bakken i Syria. Beredskapen på flyplasser, grenser og arrangementer i hele landet er økt.

 • Vakter vil ha pepperspray

  Politiets Fellesforbund er skeptisk til at vaktene ved regjeringskvartalet og statsministerboligen ønsker seg batonger og pepperspray. Vaktene har på grunn av terrorfaren bedt om å få lov til å beskytte seg på denne måten.

 • Skjerper sikkerhet ved Stortinget

  Fra i dag får Stortinget fast politivakthold utenfor inngangspartiet. – Det betyr at det står en politibil innenfor gjerdet ved stortingsbygningen, sier første visepresident i Stortinget, Marit Nybakk (Ap), til NTB. Dette skjer som følge av den siste trusselvurderingen fra PST.

  Stortinget
  Foto: Dan Robert Larsen
 • Ønsker væpnet vakt på Stortinget

  I en gradert rapport som ble levert til Stortingets ledelse i fjor, var PST og Oslo-politiet bekymret for manglende fysiske sikringer ved hovedinngangen, ifølge TV 2. På grunn av dette skal politiet nå ha foreslått væpnet vakthold.

Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen oppfordrer ulike folkegrupper til å stå sammen i denne tiden. I dag var han på moskebesøk i Oslo på muslimenes helligste dag. 
Over hele landet er beredskapen ved moskeene styrket.
Kjetil Stormark om den nye trusselvurderingen.
Passasjer Liv Husø Grime forteller at alle passasjerene på Kiel-fergen blir sjekket av politiet ved ankomst i Oslo. Intervjuer er Lisbet Jørgensen og fotograf Jørn Tveter.
- Tyder på at informasjonen kommer fra CIA eller NSA
Fungerende politidirektør Vidar Refvik informerer om økt politinærvær med bevæpnede styrker etter at PST har fått melding om en konkret mulig terrortrussel mot Norge.