PST etterforsker terrorsiktet

Politiets sikkerhetstjeneste etterforsker om terrorsiktede personen kan knyttes til to skyteepisoder på Østlandet.

Skudd mot rekkehusleilighet i Askim
Foto: MMS-foto: Lars Petter Brynhildsen / NRK

Torsdag ble det kjent at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) overtok etterforskningen av skuddene som ble avfyrt mot Dagsavisens journalist Nina Johnsruds hus i fjor sommer.

Fredag bekreftet PST at de også har overtatt etterforskningen av skuddene som ble avfyrt mot boligen til den drapssiktede mannen i Askim.

Mistenker terrorsiktet

- Jeg kan bekrefte at vi har overtatt begge de to sakene fra Follo politidistrikt, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB.

- Bakgrunnen er at den terrorsiktede er mistenkt i begge sakene. Dette er noe vi vil se nærmere på, men vi kan ikke komme med flere detaljer nå, legger han til.

Den terrorsiktedes forsvarer John Christian Elden sa torsdag til NTB at politiet i Follo har signalisert at Johnsrud-saken skulle henlegges, og at han ikke er bekymret over at PST nå overtar etterforskningen.

Uoppklarte saker

Politiet mener skuddene som traff den drapssiktedes hus i Askim kom trolig fra samme våpen som ble brukt i to skyteepisoder på Kolsås i Bærum og i Asker i fjor, sannsynligvis en UZI maskinpistol. Skuddene var rettet mot to hus tilknyttet topper fra pyramideselskapet T5PC i henholdsvis januar og august.

Politiets sikkerhetstjeneste vil foreløpig ikke trekke inn disse to uoppklarte sakene i etterforskningen.

- Foreløpig er det to saker vi ser på. Om det kan bli aktuelt å trekke inn andre saker etter hvert er det for tidlig å kommentere, sier Bernsen.

Den drapssiktede, som drepte tidligere Bandidos-medlem Lennart Faugli utenfor et rettslokale på Mysen i mars i fjor, ble truffet i hoften da huset hans ble beskutt høsten 2005.

(NTB/NRK)