Prostituerte tjener mer nå enn før

De prostituerte i Oslo tjener bedre etter at det ble ulovlig å kjøpe sex.

Prostitusjon
Foto: :Illustrasjonsfoto Colourbox

- Vi får meldinger både fra de norske og utenlandske kvinnene om at det meget gode tider. Det betyr de tjener godt med penger i forhold til tidligere, sier leder for Prosenteret, Liv Jessen.

Gatene i Oslo er nærmest tømt for prostituerte. For etter at det ble ulovlig å kjøpe sex ved årsskiftet, har mange trukket inn. Samtidig har mange av de prostituerte forlatt landet.

LES OGSÅ: Egne sex-patruljer i hovedstaden

LES OGSÅ: Tre tatt for sexkjøp

Færre prostituerte gir høyere pris

Fordi de har blitt færre, men kundene fortsatt er tilstede, har prisene blitt hevet.

Lederen for Prosenteret ser positivt på utviklingen.

- Det betyr at de kanskje ikke trenger å jobbe så mye. Hvis de fikk mindre per gang tidligere, så måtte de holde på mye mer. Hvis de kan tjene det de trenger ved å ta færre kunder, så kan en jo nå si at kanskje er gledelig. Men hvis det betyr at flere vil holde på lenger og synes dette er lukrativt, så er det kanskje ikke det myndighetene hadde tenkt seg. For målet med sexkjøpsloven var å ødelegge markedet, sier Jessen.

LES OGSÅ: Vil gi horekunder 9.000 i bot

Samtidig sier Jessen at hun ikke tror bedre betaling vil friste flere til å starte med prostitusjon.

- Man sitter ikke hjemme i sin lune stue og lurer på om man skal bli hore eller flyvertinne. Det er helt andre årsaker til at man kommer inn i denne industrien. Så jeg tror ikke det nødvendigvis frister unge jenter til å gå inn i prostiusjon.

- Prostituerte på vei tilbake til landet

Lederen for PION, de prostituertes interesseorganisasjon, Janni Wintherbauer mener at de utenlandske prostituerte som har forsvunnet fra Norge etter årskiftet nå er på vei tilbake til landet igjen.

- Prisenen har gått opp fordi antall prostituerte har gått litt ned. Jeg er ikke enig i at det har gått vesentlig ned, men bittelitt har det gått ned, det skyldes at mange av de utenlandske har dratt hjem, eller vært andre steder i mellomtiden, men de er på vei tilbake, sier hun.

HVA MENER DU OM DEN NYE SEXKJØPSLOVEN?