Proffene takker ildsjelene for gode forhold

Skiløperne Ragnar Bragvin Andresen og Markus Johansen Westgaard takker ildsjelene i Trøsken for at de får gått på ski i juleferien.

Created by InfoDispatcher

De frivillige rundt Trøsken IL har stått på siden første juledag for å gi langrennsentusiastene så gode forhold som mulig.

Skiproffene Ragnar Bragvin Andresen og Markus Johansen Westgaard er hjemme i Østfold på juleferie, og var i dag ute for å teste løypene.

Med seg på turen ut i marka hadde de ski av god, gammel årgang.

– Dette er ikke noe godpar, dette er et klassisk «gruspar», men de funker veldig bra i dag, ler Johansen Westgaard.

Hyller ildsjelene

I første omgang har løypesjef Skule Reiersen åpnet 6–700 meter med løyper for å tilfredsstille de mest ivrige skigåerne.

I kategorien «mest ivrige» finner man både Johansen Westgaard og Bragvin Andresen. Sistnevnte er full av skryt for hva ildsjelene har fått til.

– De har ikke nølt et sekund med å komme i gang. Allerede på morgenen første juledag, så var ildsjelene oppe i marka og begynte å produsere. Nå er det nok snø til at de kan preparere en trekilometer. I Oslo lønner de folk for å få til dette, men selv ikke der har de noe tilsvarende, sier sarpingen.

Skiløype i Trøsken

Det er nypreparerte løyper flere steder i Østfold, til glede for fylkets langrennsentusiaster.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Hjem til mor og far

Men Ragnar Bragvin Andresen forteller at han kommer til å bli hjemme så lenge hans yngre lagkamerat også blir værende i Østfold.

Og han gir også Johansen Westgaard litt av æren for at han har fått sett sine egne foreldre igjen.

– Markus har holdt ut ganske lenge, og da blir det lettere for meg å være her også. Det er jo noe vi ønsker, det er ikke så ofte vi er hjemme. Jeg hadde ikke vært hjemme hos modern og fadern siden august, faktisk, så det var på tide.

Alpinanlegg hakk i hæl

Snøkanon i Trøsken

Snøkanonene har stått på for fullt flere steder i Østfold, og det meldes om gode forhold.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Også i Middagsåsen i Våler, Kjerringåsen i Sarpsborg og Kjølen i Marker går snøkanonene for fullt. Kjølen kan friste med 1,5 kilometer med nypreparererte løyper.

Kjerringåsen åpner barnebakken mellombakken lørdag 3. januar. Middagsåsen tør ikke love at de er klare samtidig,

Men Steinar Hafto Myre i Våler/Svinndal IL sier det ikke skal være langt unna.

– Både barnebakken og den midterste bakken kan være klare rett over nyttår. Vi begynner å få bra med snø, men er avhengig av at utstyret holder, og at været ikke svikter.