Problemfri påsketrafikk så langt

Påskeutfarten fra de store byene på Østlandet har ifølge Statens vegvesen vært mindre enn ventet. Biltrafikken har flytt greit på alle de store hovedveiene.

Kø på E12

Mange reiser til fjells onsdag før skjærtorsdag. – Regn med kø, sier Statens vegvesen.

Foto: Nyhetstips 03030

Vegvesenet advarte bilister ut fra hovedstaden om mye trafikk og ba folk være forberedt på kø på en rekke veier, men onsdag ettermiddag var det stort sett problemfritt overalt.

– Det har ikke vært noen propper. Bortsett fra litt kø etter to ulykker på E6 ved Grankrysset tidlig onsdag ettermiddag, sier trafikkoperatør Gun Aaserudhagen ved Vegtrafikksentralen Oslo.

Også på E16 fra Sandvika til Sollihøgda flyter trafikken fint sent onsdag ettermiddag.

– Trafikken har fordelt seg jevnt helt fra fredag, gjennom helgen og til onsdag ettermiddag.

Fri ferdsel over fjellet

Alle fjellovergangene på Østlandet er åpne onsdag ettermiddag.

– Det er fine kjøreforhold på fjellovergangene, og det er stort sett vinterføre, sier trafikkoperatør ved veitrafikksentralen Arvid Wahlstrøm Wahlstrøm til NRK.

Rv7 Skulevika

Slik ser det ut på riksvei 7 ved Skulevika onsdag formiddag.

Foto: Statens vegvesen

Rolig start på påsken

Wahlstrøm forteller om rolige forhold på veiene så langt i årets påskeferie. Det største trykket har vært i retning Gudbrandsdalen, Telemark og Buskerud.

– E18 fra Drammen, riksvei 25 mot Trysil og E6 fra Oslo retning Hamar/Lillehammer og Gudbrandsdalen er noen av veiene der det har vært mest trafikk så langt i påska.

De siste årene har påsketrafikken fordelt seg ut over flere dager, men det er mest utfart fredag før palmehelgen og onsdag før skjærtorsdag.