Hopp til innhold

Problemer på Østfoldbanen etter avsporing

Det er forsinkelser og innstillinger på Østfoldbanen etter at et tog sporet av ved Ski stasjon kl. 12, melder Bane Nor. Det var rundt 110 reisende ombord på toget, de ble evakuert etter hendelsen.

– Det er ikke meldt om noen personskader, sier pressevakt i Bane Nor, Harry Korslund.

Avsporingen skjedde i lav hastighet rett sør for Ski stasjon, der sporene fra østre linje på Østfoldbanen kommer inn. Årsaken var feil på en sporveksel.

– Siden det skjedde i lav hastighet håper vi at de materielle skadene er små, men det vet vi ikke sikkert ennå, sier Korslund.

Togsettet blokkerer nå sporet, og alle avganger på østre linje av Østfoldbanen er innstilt fram til det er fjernet. Det er uklart hvor lang tid det vil ta, men Korslund sier det vil ta noen timer. En ny oppdatering er ventet fra Bane Nor kl. 17.

Hendelsen fører til forsinkelser og innstillinger på resten av Østfoldbanen også, på linjene RE20 Oslo S-Halden, R22 Oslo S-Mysen-Rakkestad, R21 Oslo S-Ski-Moss og L2 Skøyen-Oslo S-Ski.

Vy jobber med å sette opp alternativ transport på Østfoldbanens østre linje, men pressevakt Siv Westin sier det er vanskelig å få tak i busser.

Reisende på Østfoldbanen bes sjekke om deres avgang er i rute enten i Vys app eller på nettsidene deres.