Prinsesse roser lekepark

Prinsesse Märtha Louise var full av godord da hun i går åpnet Velhaven lekepark i Rakkestad.

Fornøyd prinsesse i Rakkestad
Foto: Petter Grimnes / NRK

- Jeg synes dette er et flott og utrolig viktig initiativ. Det er så viktig at alle får lov til å delta, og å være sosiale, sier prinsessen.

Parken er den første i sitt slag i landet og skal legge til rette for lek mellom funksjonshemmede og friske barn.

- Dette er et eksempel som andre burde følge, mener prinsessen.

- Her har de virkelig tenkt!

Prinsessen var mektig imponert over parkanlegget.

 

- Mangfoldet og kreativiteten her imponerer meg. Her har de virkelig tenkt på hva alle barn i alle aldre trenger og synes er moro. Her kan de utfolde seg på andre måter enn ellers.

Prinsessen gikk rundt i parken og snakket med barna. Og de fortalte henne om hva de selv synes er det fineste med parken.

- Trampolinen har jeg skjønt at er veldig populær. Og skjørøverskuta med den lange skuta ser morsom ut. i tillegg er det flott natur, noe som gjør at det er fint å være her på flere måter enn en.

 

Glade barn i Velhaven lekepark
Foto: Petter Grimnes / NRK

Møtested i bygda

Velhaven lekepark i Rakkestad sentrum inneholder over femti lekeapparater og installasjoner. Blant mye annet finnes det en nedsenket trampoline, sjørøverskute, klartrevegg gravemaskin, heisekran og en rekke sklier.

En av initiativtagerne, Wenche Dramstad, forteller at de fikk ideen til parken for å etablere et møtested i bygda.

- Veldig mange bor spredt utover her, og det var ingen naturlige møtesteder. Vi ville derfor ha et sted der det ikke kostet noe å komme inn, hvor barn kunne treffe andre barn, sier hun.