FBK rykket ned

Etter tap for Levanger i siste kamp må FBK belage seg på 1.divisjonsspill neste sesong. FBK-jentene kjempet til siste slutt, men det holdt ikke helt inn.

Lars Olsen

FBK-trener Lars Olsen fikk ingen opptur i sin siste kamp for Fredrikstad Ballklubb. Her fra en trening i Kvernhushallen.

Foto: Joakim Bekkåsen / NRK

Fasit etter 60 minutter i Trønderhallen var 25-21 fordel Levanger som da sendte FBK ned fra Postenligaen.

– Vi har jo hatt det i tankene en liten stund at dette kunne skje, og nå skjedde det, sa daglig leder i FBK, Teddy Madsen til NRK Østfold.

Jevn kamp mot Levanger

Kampen i Trønderhallen var preget av to nervøse lag og mange høye skuldre. FBK åpnet best og ledet på det meste med tre mål. Rett før pause hentet hjemmelaget inn litt av ledelsen, og FBK ledet dermed 10-11 etter første omgang.

Etter hvilen var det derimot ingen tvil om hvilken trener som hadde lyktes best med sin teamtalk. Levanger dominerte kampen, og selv om FBK hang med, maktet ikke Fredrikstadlaget å holde buret rent.

FBK kjempet til siste slutt, men maktet ikke å holde Levanger unna. Da sluttsignalet gikk, var stillingen 25-21 i favør hjemmelaget.

– Jentene vil bite tennene sammen og kjempe seg tilbake igjen, forteller Madsen. Målet vårt er å rykke rett opp igjen etter neste sesong.

- Det er litt å ta tak i

Daglig leder Teddy Madsen sier at de kan ta med seg mye lærdom fra de to sesongene i Postenligaen.

– Vi har hatt en tendens til å tape viktige kamper i det siste kvarteret. Slik som hjemme mot Tertnes sist blant annet, hvor vi ledet med fire mål, og likevel tapte, det kan vi ikke gjøre, sier Madsen.

Ambisjoner skorter det ikke på hos FBK, som har som mål å rykke opp til Postenligaen igjen allerede etter neste sesong.

– Det er greit å se tilbake, men det som har skjedd, det har skjedd, og vårt eneste fokus framover vil være hva vi skal gjøre for å spille i Postenligaen igjen allerede om et år, utdyper Teddy Madsen.