Hopp til innhold

Nå drar hun til Hebron for å skape ro

Tidligere politimester i Søndre Buskerud Christine Fossen har ryddet ut av kontoret i Drammen. Nå reiser hun til internasjonal lederjobb i Hebron.

Politimester Christine Fossen

Det blir en helt ny hverdag for Christine Fossen når hun nå drar til Hebron.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Hun har fått den høyest internasjonale lederjobben noen norsk politikvinne har innehatt. I morgen reiser tidligere politimester Christine Fossen til Hebron. 19.mars blir hun ny sjef for den internasjonale politistyrken på Vestbredden.

– Når det nærmer seg nå så har jeg litt klump i magen når jeg tenker på å reise fra familien. Men dette blir et annerledes år for alle sammen, sier hun.

De siste dagene har hun tilbakt på kontoret i politihuset ved Drammenselva der hun har pakket ned dokumenter og minner fra en lang politikarriere. Hun har jaktet på russiske prostituerte i Finnmark og narkobander i Oslo.

– Jeg tror ulik erfaring er kjempeviktig, da har du en bred plattform og erfaringsbakgrunn å stå på. Og jeg tror det er viktig å ha erfaring fra ulike steder, sier politimesteren.

Tidligere politimester Christine Fossen drar til Hebron for å skape ro.

SE VIDEO: Christine Fossen til Hebron

Bruker trening som avkobling

Da Fosen tiltrådte i Vadsø ble hun yngste mester i landet. I Oslo var hun narkotikasjef i to år, før hun kom tilbake til hjembyen Drammen og ble politimester i 2002. Erfaringene kommer godt med som ny leder av den internasjonale observatørstyrken i Hebron.

– Meningen med å være tilstede er jo å skape ro i området og gi dem, særlig palestinerene, en følelse av trygghet.

I jobben som politimester har Christine Fossen brukt trening som avkobling og oppladning.

– Det er kjempeviktig. Jeg kommer til å savne treningsstudioet i Drammen, men det er et treningsrom dit jeg kommer så det blir trening i Hebron også, smiler hun.

Christine Fossen fyrer av en nødrakett

Her fyrer politimester Christine Fossen av raketten under byjubileet i 2011, som startet en boligbrann.

Foto: NRK

– Det flaueste i politikarrieren

Det er bare en episode i politikarrieren hun gjerne skulle vært foruten. Det var da hun avfyrte en rakett under byens jubileumsfeiring i 2011. Raketten kom ut av kurs og startet en brann i et hus. Spesialenheten for politisaker ble koblet inn.

– Det var jo grusomt, det er det dummeste og flaueste jeg har gjort, men det har skjedd og jeg har lagt det bak meg.