Politimann reddet treåring fra brennende hus

En tre år gammel jente ble sendt til sykehus etter en husbrann i Moss natt til søndag. En politimann tok seg inn i huset og reddet trolig jentas liv.

Politimann knuste rute og reddet et tre år gammelt barn fra brennende hus i Moss.

Politimannen knuste denne ruta for å redde barnet.

Foto: Nyhetstips.no

– Patruljen kom raskt til stedet og fikk kontakt med en mor som savnet sin tre år gamle datter. Jenta befant seg i andre etasje. Mye røyk gjorde at moren ikke kom seg opp til jenta, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NRK.

Den lille jenta sto ved et vindu i andre etasje.

– En politimann fant en stige og klatret opp til vinduet, knuste ruta og fikk reddet ut jenta. Det brant i rommet hun befant seg i da hun ble hentet ut, sier Aas.

Var bevisst

Jenta ble tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til Sykehuset Østfold på Kalnes. Hun var ved bevissthet da hun ble hentet ut. Jentas mor og søster ble også sendt til sykehus. Politiet opplyser at det går bra med familien, men det er usikkert når de ble skrevet ut.

Politimannen som reddet jenta, måtte sjekkes av helsepersonell etter å ha fått i seg en del røyk.

Berømmer innsatsen

Politiet fikk melding om brannen klokken 00.56 natt til søndag. Politiet meldte først at jenta er fire år, men riktig alder viste seg å være tre år. Operasjonslederen berømmer innsatsen til politifolkene.

– De handlet raskt og har reddet et liv, sier Aas.

Politiadvokat Bendik Hermansen i Øst politidistrikt sier til Moss Avis søndag formiddag at huset må kjøles ned før de kan starte undersøkelser.

– Det kan virke som det har brent godt i 1. etasje. Det ser ikke ut til at det er mulig å bo der lenger, i hvert fall ikke før det gjøres en del arbeid, sier politiadvokaten til avis.