Lokalpolitiker tiltalt for drapstrusler

En lokalpolitiker i Moss er tiltalt for å truet med å drepe ansatte ved Statens Innkrevingssentral.

Khaqan Khan

Bystyremedlem Khaqan Khan i Moss er tiltalt for grove drapstrusler mot ansatte ved Statens Innkrevingssentral.

Foto: Terje Holm/Moss Avis

Politiker i Moss Khaqan Khan (35) er under tiltale av Moss tingrett for å ha brutt straffelovens §227 etter at han skal ha truet ansatte ved Statens Innkrevingssentral med at han skulle skyte dem i hodet med et 9 mm våpen. Det skriver Moss Avis.

Khan skal ha truet de ansatte via et kontaktskjema på nettsidene deres, da han krevde stans i utlegg av sin lønn. Kontaktskjemaet med følgende melding ble sendt 15. mars i år.

«Jeg tar turen opp til dere med en 9 mm og gir dere et skudd midt i hue for nå er jeg forbanna som faen. Ring meg opp på mandag for en avklaring på saken min. Dere kan gjøre hva dere vil, men faen det her skal dere få for!!!!!».

I tiltalebeslutningen fremgår det at disse truslene har vært egnet til fremkalle alvorlig frykt hos de ansatte.

– Verken jeg eller min klient ønsker å kommentere denne saken, sier Khans forsvarer Sille Margrethe Heidar til NRK.

Kan ha strafferamme på seks år

Politiadvokat Torill Johnsen sier til Moss Avis at en slik sak etter straffeprosesslovens paragraf 227 første straffealternativ kan ha en strafferamme på inntil tre år.

– I særdeles skjerpende tilfeller kan det være snakk om inntil seks år, sier Johnsen.

Politiadvokaten understreker at hun uttaler seg på generelt grunnlag, fordi juristen som har saken er på ferie.

Tage Pettersen

Ordfører Tage Pettersen i Moss kommune.

Foto: CF-Wesenberg@kolonihaven.no

Ordfører Tage Pettersen i Moss har allerede vært i dialog med tilkalte, der han ba Khan om å eventuelt ta permisjon.

– Fordi han er uavhengig i vårt bystyre, og ikke har noe parti, synes jeg det var naturlig at jeg som ordfører tok kontakt og ba ham om eventuelt å søke permisjon. Men vedkommende har vært sykemeldt i en periode, og er det er han fremdeles. Det er situasjonen per nå, sier han til NRK.

Er det problematisk å ha en person med en slik tiltale mot seg i bystyret?

– Etisk er svaret selvfølgelig ja på det spørsmålet. Men juridisk er vernet til folkevalgte på alle nivåer veldig sterkt. Sånn sett sitter de folkevalgte for så vidt med all makt selv i forhold til hvilke tiltak de ønsker å gjøre. Mitt anliggende er at jeg ikke ønsker at vedkommende skal være til stede i bystyret. Det er for så vidt også ivaretatt gjennom at vedkommende er sykemeldt, sier Pettersen.

Skjelte ut Stoltenberg på Facebook

Den tidligere Arbeiderparti-politikeren var i fjor i media etter at han skjelte ut statsminister Jens Stoltenberg og hans regjering på Facebook.

– Stoltenberg er faktisk det største r ... av en statsminister dette land noen gang har hatt. Regjeringen og løgnsystemet til Jens Stoltenberg knaker nå i sammenføyningene, skrev Khan på sin Facebook-profil.

Sitatet er et utdrag av en lengre tirade. Østfold Arbeiderparti aksepterte ikke språkbruken til bystyrerepresentanten og ønsket å ekskludere ham fra partiet.

Khan sitter nå i Moss bystyre som uavhengig representant.

Saken mot politikeren kommer opp i Moss tingrett 18. november.

Se hele TV-reprotasjen her:

Bystyremedlem i Moss, Khaqan Khan, er tiltalt for drapstrusler mot ansatte ved Statens innkrevningssentral. Ordfører Tage Pettersen ønsker ikke å ha den tiltalte politikeren i bystyret fram mot rettsaken.