Hasardiøs biljakt i trange festningsgater

En mann uten førerkort er pågrepet etter å ha dundret gjennom de trange gatene i Gamlebyen i Fredrikstad i et forsøk på å slippe unna politiet.

Politijakt i Gamlebyen i Fredrikstad

Politiet fikk til slutt kontroll på mannen da han forsøkte å stikke av til fots. Her har han nettopp blitt pågrepet.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Politiet forsøkte å stanse mannen for en kontroll fordi de er kjent med at han ikke har førerkort.

Det endte med en hasardiøs ferd inn i de trange og brostensbelagte gatene i Gamlebyen i Fredrikstad med to politibiler på slep.

– Han ønsket ikke å stanse for oss. Isteden valgte han å sette opp farten og fortsette ferden inn i Gamlebyen. Der mistet vi ham fordi vi ikke ønsket å kjøre på samme måte, sier operasjonsleder Martin Schie i Øst politidistrikt.

– Må ha gått i minst 80-90 kilometer i timen

Gamlebyen regnes som Nord-Europas best bevarte festningsby og er en stor turistattraksjon.

Veien inn til festningsbyen brukes ofte som skolevei, og mannen kjørte forbi en andedam der det vanligvis ferdes mange barn.

En lekeplass ligger like ved. Et titalls personer var ute og gikk tur i gatene da mannen kom kjørende.

Fredrikstad Ballklubb mot Vipers Kristiansand

Det var mange biler i området på grunn av eliteseriekampen mellom Fredrikstad Ballklubb og Vipers Kristiansand.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Det var også mange biler i området ettersom Fredrikstad Ballklubb spilte Eliteserie-kamp mot Vipers Kristiansand i Kongstenhallen hundre meter unna innkjøringen til Gamlebyen.

– Han kjørte som et svin. Det må ha gått i minst 80-90 kilometer i timen. Det lå to biler foran ham da han kjørte forbi meg, så han ble presset til å kjøre inn i Gamlebyen. Det var en skikkelig sleng på bilen, og det kunne ha gått galt, sier en fotgjenger som ble vitne til politijakten.

– Heldige med tidspunktet

Politiet klarte imidlertid å pågripe ham etter en liten stund ettersom han satte fra seg bilen og forsøkte å stikke av videre til fots.

– Vi har fått tilbakemelding på at det var et oversiktlig trafikkbilde. Det pleier å være flere mennesker der. Vi var nok heldige med tidspunktet, forteller operasjonsleder Schie.

Politijakt i Gamlebyen i Fredrikstad

Politiet undersøkte hele strekningen fra der mannen satte fra seg bilen til der han ble pågrepet for å se om han hadde kastet fra seg noe.

Foto: Sebastian Nordli/NRK