Hopp til innhold

Politiet: Dårlige svømmeferdigheter kan være årsaken til drukningsulykken

Krimsjefen sier drukningsulykken i Fredrikstad er en tragisk ulykke.

Tredje dam Bjørndalen i Fredrikstad

Her i denne dammen druknet to tenåringsgutter. 15-åringen omkom, mens 16-åringen er alvorlig skadet.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Vi har avhørt flere vitner. Det kan se ut som at det er dårlige svømmeferdigheter kombinert med dypt vann som er årsaken, sier krimsjef Ivar Prestbakken.

Lørdag kveld var to tenåringsgutter involvert i en drukningsulykke ved Bjørndalsdammene i Fredrikstad. Området er et populært badested for ungdom. En 15-åring døde søndag av skadene, mens en 16-åring har status som alvorlig skadet. Guttene er søskenbarn.

Fredriksstad Blad skriver at ulykken skjedde i en opplæringssituasjon i forbindelse med svømming.

Den ene gutten skal ha vært svømmeudyktig, mens den andre skal ha kunnet svømme, skriver avisen.

LES OGSÅ:

Én pult sto tom ved skolen

Ifølge Prestbakken er det tre til fem meter dypt der de to guttene druknet. Guttene skal ha ligget under vann i 15 minutter før de ble hentet opp av vannet.

Politiavdelingssjef Ivar Prestbakken

Krimsjef i Fredrikstad betegner det hele som en tragisk ulykke.

Foto: Nyhetsspiller

I dag sto en pult tom ved Kvernhuset ungdomsskole i Fredrikstad hvor den 15 år gammel gutten var elev.

– Vår oppgave er å ta vare på elever og ansatte på en så god måte som vi kan når de kommer på skolen i dag, sier rektor ved skolen, Steinar Ekeberg.

Han forteller videre at det ikke blir vanlig skole i dag, og legger ikke skjul på at det var tungt å få beskjed om dødsfallet.

– Det er en tomhet og det blir en matthet. Man blir rett og slett veldig lei seg og føler med dem som har opplevd dette, sier han.

Markering ved tre skoler

– Dette er det verste som kan hende med elevene våre, det som skjer nå.

– Elevene er naturlig nok preget. Den siste uken før sommerferien blir ikke slik vi hadde planlagt den. Det blir tilpasninger i forhold til hva som har skjedd og hva som er riktig å gjøre nå sier Ekeberg.

I dag er det markeringer ved tre skoler i Fredrikstad. I tillegg til Kvernhuset ungdomsskole, der 15-åringen gikk, vil også Trosvik barneskole ha markering. Der går søsken, får NRK opplyst. I tillegg skal Borge ungdomsskole, der 16-åringen er elev, samle alle elevene.