Politiet: – Har gjort flere interessante funn på åstedet

Politiet har lørdag ettermiddag og kveld gjennomført flere avhør etter at en mann ble funnet drept på Lindeberg i Oslo, og opplyser at de har fått nyttig informasjon. I tillegg har de gjort flere funn som betegnes som interessante.

Grete Lien Metlid

FLERE AVHØR: Politiet opplyser at de har gjort fremskritt i etterforskningen etter at en mann ble funnet drept på Lindeberg i Oslo, men ennå er ingen mistenkt eller pågrepet for drapet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi har hatt den nærmeste familien og vitner, personer som har vært i området, inne til avhør. Det er noen vitneavhør som er interessante, vi har mottatt interessant informasjon, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NRK.

Fremdeles er ingen mistenkt eller pågrepet i saken.

Den drepte mannen, en norsk-pakistansk familiefar i 40-årene, ble funnet på en parkeringsplass ved Lindeberg skole i Oslo like etter midnatt natt til lørdag.

Lørdag morgen fant en turgåer et tohåndsvåpen, utstyrt med lyddemper, i området.

– Vi knytter våpenet til saken, men kan ennå ikke si nå at det er drapsvåpenet. Vi har også gjort andre interessante funn på stedet, sier Metlid, uten å ville gi utdypende informasjon.

Ingen hovedteori

Etterforskningen har pågått for fullt lørdag.

– Vi har gått gjennom resultatet av obduksjonen og åstedsundersøkelsene. Jeg kan ikke gå i detalj om hva de viser, men jeg kan si at de har bekreftet det vi visste i forkant, nemlig at offeret er skutt og drept. Og vi mener drapet skjedde der mannen ble funnet, sier Metlid.

Politiinspektøren opplyser at det er gjort fremskritt i etterforskningen, men legger til at politiet foreløpig ikke har et gjennombrudd eller noen hovedteori etter drapet.

– Vi kartlegger alt mulig rundt avdøde, hans bevegelser, hans historikk og omgangskrets, men vi har ingen hovedteorier. Så vi har fortsatt en vei å gå, men har gjort interessante funn og fått nyttig informasjon, sier Metlid.

Har offeret anmeldt å ha vært truet i forkant av drapet?

– Nei, svarer Metlid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kriminalteknikere undersøker området hvor en mann ble funnet drept på Lindeberg i Oslo

KRIMINALTEKNIKERE: Kriminalteknikere undersøkte lørdag området hvor en mann ble funnet drept på Lindeberg i Oslo.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Var dømt for drapsforsøk

Politiet uttalte tidlig at de ikke hadde grunn til å tro at den drepte mannen var et tilfeldig offer. Ett av sporene politiet jobber langs, skal være at drapet kan være hevn for en hendelse midt på 90-tallet. Norsk-pakistaneren ble i Oslo tingrett i oktober 1997 dømt til åtte års fengsel for tre drapsforsøk.

Politiet skal lørdag ha vært i kontakt med de tre som ble forsøkt drept.

Politiet har også sikret seg opptak fra overvåkingskameraer i området. Ett av kameraene nær åstedet peker rett mot der mannen ble funnet drept. Politiet vil foreløpig ikke si om drapet er på noen av opptakene.