Hopp til innhold

Politiet vil etterforske opplæringen på Tusenfryd

Politiet i Follo etterforsker om sikkerhetsrutinene ved Tusenfryd ble fulgt etter at en 18 år gammel sommervikar ble alvorlig skadd torsdag.

Sperret attraksjon på Tusenfryd

Attraksjonen Supersplash holdes stengt inntil videre som følge av ulykken torsdag ettermiddag.

Foto: Christine Skarstein Olsen / NRK

Den 18 år gamle mannen fra Oppegård ble alvorlig skadd i beinet i en ulykke på berg-og-dalbanen Supersplash torsdag ettermiddag.

Politiet i Follo etterforsker nå hendelsen som en arbeidsulykkessak.

– Nå har vi fokus på hvorvidt den skadde har fått tilstrekkelig opplæring, om det foreligger rutiner for arbeidet han skulle utføre ved attraksjonen og om disse rutinene er fulgt, sier fungerende politimester Marianne Børseth-Hansen.

– Til nå har vi gjennomført åstedsundersøkelser, samlet fotobevis og vitneforklaringer. Flere vitner vil bli avhørt de neste dagene. Til sammen vil dette gi oss en god oversikt over hendelsesforløpet, sier hun.

Tilsyn har gjort undersøkelser

Arbeidstilsynet var i parken fredag for å gjennomføre undersøkelser. Tilsynet har opprettet sak, men ennå ikke kommet med en konklusjon.

Også Jernbanetilsynet vært på besøk og sett på attraksjonen som de har ansvar for å føre tilsyn med.

Jernbanetilsynet har kjent til Supersplash-anlegget siden oppstarten i 2003, og har hvert år kontrollert berg- og dalbanen teknisk og rutinemessig.

Ifølge markedssjef Erik Andersen vil ikke tilsynet komme med noen pålegg om å sette i gang noen tiltak som følge av ulykken.

Gir oppfølging til ansatte og pårørende

Markedssjef Erik Andersen sier dagen etter ulykken har vært spesiell.

– Dette er jo en hendelse vi definitivt ikke ønsker oss, og vi er alle svært lei oss når en god kollega blir skadet såpass alvorlig, sier Andersen.

Supersplash-anlegget er fortsatt stengt inntil videre.

– Vi konsentrerer oss nå om å gi oppfølging til ansatte som trenger det, spesielt de som var vitne til det som skjedde. Vi er også opptatt av å gi støtte til 18-åringens nærmeste.

Tilstanden til tenåringen er fortsatt beskrevet som alvorlig.