Hopp til innhold

Politiet utvider etterforskningen mot FFK

Politiet mener at mistanken mot Fredrikstad Fotballklubb er styrket etter de siste beslagene.

Raio Piiroja beslag

Politiet beslagla blant annet flere PC'er etter en razzia på Fredrikstad stadion i desember. Nå mener politiet at mistanken mot klubben er styrket.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Politiet gjorde nye beslag på Fredrikstad stadion onsdag denne uken. Blant annet hentet de flere opplysninger rundt skattesaken mot Raio Piiroja.

Nå hevder politiadvokat Kåre Solvoll at mistanken mot klubben er styrket.

– Både gjennom avhør som er foretatt, og gjennom de beslagene vi har gjort, er det grunn til å tro at mistanken om kriminelle handlinger er berettiget, sier han til VG.no.

Undersøker flere kontrakter

Tidligere har etterforskningen vært konsentrert rundt den mye omtalte skattesaken mot Raio Piiroja. Etter de nye funnene politiet har gjort, har de nå utvidet undersøkelsene til å gjelde flere spillere, og kontrakter.

– Det er ikke lenger bare hans avtale vi ser på, vi har også sette nærmere på kontrakter som klubben har inngått med andre spillere, sier Solvoll til avisen.

– Vi har nå begynt å se på saker som går helt tilbake til 2004, hvor den første Piiroja-kontrakten ble inngått.

Fem fortsatt siktet

Tidligere Fredrikstad-spiller Raio Piiroja, de to tidligere lederne i Fredrikstad Fotballklubb Bjørn Jensen og Morgan Andersen samt to ikke navngitte personer er siktet i saken. Det samme er også FFK og FFK Sport AS.

– De siktelser som er utferdiget består. Vi har ikke siktet noen flere, sa Solvoll til NRK.no tidligere denne uken.

– De er siktet på bakgrunn av at det er de vi mener er nærmest informasjon om saken. Det betyr ikke at det er de samme som er skyldig i selve skatteunndragelsen. Det er viktig å understreke dette, sier han.