Politiet: – Folk har oppført seg eksemplarisk

Krimsjefen i Fredrikstad er strålende fornøyd med hvordan byens innbyggere har oppført seg under The Tall Ships' Races i helgen.

Ivar Prestbakken og Santa Maria

Krimsjef Ivar Prestbakken roser oppførselen til byens innbyggere i helgen.

Foto: Cornelia Bjørke-Hill/Martin Tangen Schmidt/NRK

Det har vært mye mindre å gjøre for politiet i Tall Ships-helgen enn en helt vanlig helg. Det forteller krimsjef Ivar Prestbakken i Fredrikstad.

– I forhold til en «normal helg» har det vært mange flere mennesker ute på byen enn vanlig, og det har faktisk vært færre saker. Det er fantastisk og viser at dette er et arrangement i positivitetens tegn, sier han.

Direktør for Christian Radich Einar Corwin forteller at arrangementet har vært en kjempesuksess så langt. Han er imponert over hvordan Fredrikstad har skapt en fest.

– Også fra vårt ståsted har det vært en fantastisk helg i Fredrikstad. Det har vært veldig mye folk ute, fint vær, god stemning og lite saker for politiet, sier Prestbakken.

Eksemplarisk

Totalt har politiet i Fredrikstad registrert ni hendelser, fordelt på fem bortvisninger natt til søndag, to anmeldeser for å ikke ha etterkommet pålegg fra politiet, og to legemsfornærmelser.

– Men de to legemsfornærmelsene var ikke knyttet til selve arrangementet. Jeg synes at folk har oppført seg helt eksemplarisk, skryter krimsjefen.

Han forteller også at trafikantene har oppført seg godt gjennom helgen, til tross for at det har vært noe trafikale problemer i sentrum.

– Vi har ikke så mange veier inn til sentrum, og med så stor pågang har det til tider vært utfordringer knyttet til trafikken. Det at bruene i perioder har vært åpne har naturligvis også påvirket trafikksituasjonen en del. Men det er slik det blir når mange mennesker skal inn til byen.

Tall Ships races

Kråkerøybroa har vært stengt slik at folk har kunnet ta bilder og få en oversikt over skutene. Det har også ført til enkelte trafikale problemer.

Foto: Anette Torjusen / NRK