Hopp til innhold

Politiet har identifisert den omkomne i Maridalen

Politiet har identifisert personen som ble funnet død og forbrent i Maridalen.

Brannsted der et forkullet lik ble funnet i Maridalen i Oslo

FORBRENT: Onsdag ettermiddag fant brannvesenet et forbrent lik på dette området i Maridalen i Oslo. Hendelsen ble først rapportert som en skogbrann.

Foto: Sverre Holm-Nilsen / NRK

PRESISERING: 16. august ble siktelsen mot Jon Edvin Lie endret fra drap til likskjending. Politiet tror ikke lenger at mannen som ble funnet død i Maridalen ble drept.

Politiet har nå fått ID på personen som ble funnet død i Maridalen. Pårørende er ikke varslet og politiet vil ikke gi opplysninger om verken kjønn eller alder, skriver politiet i en pressemelding.

– Vi undersøker alle opplysninger vi har om fornærmede nå. Når pårørende er vaslet vil vi kunne gi mer informasjon om kjønn, alder og hvilket miljø vedkommende kommer fra, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby.

Politiet har tidligere fått inn tips om hvem avdøde kunne være.

– Vi har fått inn tips om hvem folk tror det er, sa Kraby til NRK fredag morgen.

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med personer som var i området i det aktuelle tidspunktet, samt personer som har hatt opphold her.

– Kan ha dødd et annet sted

Onsdag klokken 15 ble en person funnet død og forkullet i Maridalen i Oslo. Brannvesenet hadde først fått melding om en brann i området og NRK får opplyst at liket fortsatt brant da politiet kom til stedet.

Kart over åsted Maridalen drap 18. juli

TIPS: Politiet ønsker tips fra folk som har oppholdt seg i området kartet viser.

Foto: Frode Løken / Politiet

Politiet vet ikke om åstedet er et annet sted enn der liket ble funnet onsdag.

– Vi holder muligheten åpen for at fornærmede kan ha dødd et annet sted, og senere fraktet til åstedet, sier Kraby.

Identifisering av avdøde har vært vanskelig, fordi det var påtent. Kraby sier at liket har blitt undersøkt og at den endelige obduksjonsrapporten foreligger først om tidligst tre måneder.

– Det er sikret materiale fra liket som nå blir analysert med tanke på DNA, sier Kraby.

John Edvin Lie (55) – tidligere kjent som Johnny Olsen – som ble dømt for dobbeltdrapet på Hadeland i 1982, ble pågrepet i nærheten av det stedet der liket ble funnet.

Johnny Olsen

John Edvin Lie, tidigere Johnny Olsen og hans forsvarer, Fridtjof Feydt (t.v.) i Oslo tinghus i 2004.

Foto: Roald Berit / NTB scanpix

Han er nå siktet for drap og likskjending, og er varetektsfengslet i fire uker, én av dem i full isolasjon.

NRKs krimkommentator Olav Rønneberg rapporterer fra Maridalen, der det tidligere torsdag ble funnet et forkullet lik i skogen. En tidligere drapsdømt mann i 50-årene er siktet i saken.

Nekter straffskyld

Forsvarer Benedikte Jamth bekrefter overfor NRK at 55-åringen nekter straffskyld, men sier hun ikke kan kommentere drapssiktelsen ytterligere fordi sakens dokumenter er klausulerte.

Av kjennelsen går det frem at politiet mener den avdøde har blitt påtent, og at det derfor er sannsynlig at vedkommende også har blitt drept.

John Edvin Lie anker kjennelsen.