Politiet frykter fotballsupportere

Politiet vil gjøre sine undersøkelser før rumenske fotballsupportere inntar Drammen 16. juli.

Øyvind Aas

Politistasjonssjef Øyvind Aas sier at de vil være forberedt før rumenske fotballsupportere kommer til byen denne sommeren.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

– For å være føre var gjør vi noen undersøkelser i forhold til hva slags tradisjon disse supporterne har, sier politistasjonssjef Øyvind Aas.

Politiet ønsker å vite mer om hvordan de rumenske supportene oppfører seg på reise til kamper og om de er snille supportere på kamp.

– Vi må sjekke det ut og så får vi se hva slags tiltak vi gjør, sier Aas.

Straks resultatet av trekningen var klar i går ble det arrangert et møte mellom politiet og Strømsgodset.

Voldshistorikk

Marius Paulsen leder i supporterklubben GodsetUnionen sier det er tøffe supportermiljøer rundt de østeuropeiske klubbene. Paulsen er kjent med at de rumenske supporterne har en voldshistorikk. De har spilt flere kamper i Champions League på lukkede tribuner fordi det har vært mye tribunebråk.

Saken fortsetter under bildet.

Strømsgodset

Politiet satser på at Strømsgodsets kamp mot Steaua Bucuresti blir hyggelig for alle.

Foto: NRK

– De har også en del supportergrupper med høyreekstreme holdninger, sier han.

Foreløpig vet politiet veldig lite om supportermiljøet rundt Steaua Bucuresti, sier politistasjonssjef Øyvind Aas.

– Vi vet at de spilte mot Molde i 2012, uten at vi nå har grunnlag for å si at det medførte problemer. Det er dette vi undersøker og så vil vi gjøre nødvendige tiltak når de kommer til Drammen.

Knapp tid

Møtet som ble holdt mellom politiet og Strømsgodset allerede mandag, ble gjennomført på tidligst mulige tidspunkt fordi ferieavviklingen er i gang og politiet trenger all den tiden de kan få.

– Det er fordi det er ferie, det er mange som er borte og vi har ikke så god tid på å planlegge dette. Vi ble enige med Strømsgodset om at vi undersøker innenfor hvert vårt ansvarsområde.

– Hvordan er det naturlig å forberede seg til fotballkamp hvis man frykter at det kan bli bråk?

Målsettingen vår er at det ikke skal bli bråk. Og så må vi sette på ressurser i forhold til situasjonen. Frykter vi bråk så vil vi være mange, det skal fortsatt være slik at det skal være mulig å gå ut i Drammen onsdag 16. juli, selv om det kommer et fotballag på besøk. Hvis det bare er hyggelige supportere så er jo det koselig for byen vår.

Blendet keeper

Under oppgjøret mellom Steaua Bucuresti og Molde i Europaligaen 2012 ble Moldes svenske keeper Ole Söderberg blendet av et grønt laserlys fra tribunen. Allerede tidlig i andre omgang av kampen ble de ansvarlige for sikkerheten på stadion og UEFA varslet, skriver VG.

Mihai Stoica, manager for Steaua Bucuresti, fikk for ett år siden politiet i Makedonia på nakken. Før mesterligakvalifisering mot Vardar i Skopje gikk Stoica fysisk til angrep på journalister fra rumenske ProSport og Pro TV.