Politiet frykter ikke bråk på Marienlyst

DRAMMEN (NRK): Politiet i Drammen mener de har kontroll før kampen mellom Strømsgodset og Hajduk Split torsdag kveld. Onsdag ble ni kroatiske fotballsupportere stoppet på Svinesund med slagvåpen og bluss.

Bjørn Furuheim

– Vi har forberedt oss godt til kveldens kamp, sier leder for etterretningsseksjonen ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

Det var Tollvesenet som stanset en minibuss på Svinesund onsdag kveld. I bussen fant de blant annet slagvåpen og pyroteknisk utstyr. Utstyret var gjemt under taktrekket i minibussen.

Leder for etterretningsseksjonen ved Søndre Buskerud politidistrikt, Bjørn Furuheim, er likevel ikke bekymret før torsdagens kvalifiseringskamp til Europaligaen mellom Strømsgodset og Hajduk Split.

– Det var ikke uventet at det kom til å bli stoppet noen på grensa. Vi har forberedt oss godt med informasjon til andre politidistrikt, grenseoverganger og flyplasser. Vi ønsker å plukke ut de som eventuelt måtte ha en annen intensjon enn å komme og se på fotballkampen i Drammen, sier Furuheim.

Mer politi på kampen

Furuheim reiser rundt med Strømsgodset på deres bortekamper. Han har tidligere uttalt at han ikke fryktet bråk. Gårsdagens hendelse endrer ikke det.

– Vi forbereder oss på at det ikke skal bli bråk. De som skal på kamp har heller ingen grunn til å frykte bråk, sier Furuheim.

Les også:

Russia Soccer Europe League

Supportere til fotballklubben Hajduk Split fra Kroatia under et oppgjør i Russland i 2010.

Foto: Dmitry Lovetsky / Ap

Politiet har før kveldens returoppgjør mellom Strømsgodset og Hajduk Split hatt et ekstra blikk på grenseovergangene i Østfold.

Ifølge Furuheim er det et fåtall supportere som er ute etter å lage bråk. Likevel har politiet ekstra mannskaper på plass når lagene entrer banen.

– Supporterne til Hajduk Split kan stelle i stand litt mer ubehag enn vi opplever på en vanlig kamp. Vi forbereder oss som vil pleier, selv om vi har litt mer politi på denne kampen, avslutter Furuheim.