Politiet fant gjenstander i Langvannet

I forbindelse med forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen ble det funnet gjenstander i Langvannet som må undersøkes nærmere, ifølge politiet.

Søk i Langvannet

LANGVANNET: Politiet og dykkere søkte i dagevis etter spor i Langvannet. Nå viser det seg at det ble funnet gjenstander som politiet ønsker å undersøke nærmere.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Søket i vannet ble avsluttet på fredag etter å ha pågått i tre dager.

Det er gjort noen funn i disse tre dagene. Jeg kan ikke kommentere hva slags gjenstander som er funnet eller antall gjenstander, sier politiinspektør Tommy Brøske, til NRK.

Slik saken står nå, er det av hensyn til den pågående etterforskingen, svært begrenset hva politiet kan kommentere rundt konkrete detaljer.

– Vi skal se nærmere på gjenstandene, så vi komme tilbake til hvilken grad disse har betydning for saken vår, sier Brøske.

Det er uvisst om gjenstandene, som er funnet kan knyttes til forsvinningssaken. Langvannet en offentlig plass brukt av allmennheten.

– Et slikt søk gjort i et vann så nær allmenheteten, fører til at det er stor sannsynlighet for at man må forvente å gjøre funn av ulike gjenstander, sier han.

Flere personer fra Oslo brann- og redningsetat jobbet ved Langvannet for å søke etter spor, som kan knyttes til den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen.

Søkte i vannet etter spor

Søkene i Langvannet startet onsdag i forrige uke, og fortsatte torsdag og fredag.

De ble gjennomført av dykkere i Oslo brann- og redningsetat. Vannet er dekket av tjukk is som dykkerne måtte bore seg igjennom.

I løpet av de tre dagene dykkerne søkte, er det sagd ut seks hull i isen.

Dykkerne har fulgt vannlinjen fra familiens eiendom og mot brua i enden av vannet, der det er et utløp. De har også søkt både innover mot land og utover fra hullene.

Politisperring mot Langvannet

Politiet har funnet gjenstander i Langevannet i Lørenskog, og disse skal undersøkes nærmere for å se om de kan knyttes til bortføringssaken eller ikke.

Foto: Halldor Asvall / NRK

Redd før uønsket oppmerksomhet

Politioverbetjent Christian Berge i Øst politidistrikt opplyste da søket startet at deler av vannet er en utvidet del av åstedet, som det er naturlig å undersøke nærmere.

Han la imidlertid til at søket i vannet ikke ble gjennomført tidligere av fare for å gi saken uønsket oppmerksomhet.

Politiet har også hele tiden sagt at det ikke er Hagen de leter i vannet, men eventuelle spor som kan ta dem videre i etterforskningen.

Vannet grenser til savnede Anne-Elisabeth Hagen og ektemannen Tom Hagens eiendom. Det strekker seg 1,4 kilometer mot nordvest på Fjellhamar i Lørenskog kommune.

Christian Berge

Politioverbetjent Christian Berge i Øst politidistrikt

Foto: Anders Fehn / NRK

Borte i mange uker

Anne-Elisabeth Hagen er etterlyst av politiet etter å ha vært savnet siden 31. oktober i fjor.

Hun er gift med en av Norges rikeste menn, Tom Hagen. Det er stilt krav om ni millioner euro i løsepenger. Pengene skal være krevd i kryptovaluta.

Siste sikre livstegn fra Hagen er en telefonsamtale til et familiemedlem den samme dagen. Politiets hovedteori er at 68-åringen ble bortført fra sitt eget hjem.

Familien har mottatt et budskap fra dem som hevder å holde henne fanget. Familien ber de antatte kidnapperne om å gi dem et livstegn.

Det hadde søndag kveld kommet inn 1.352 tips i saken.

Anne-Elisabeth Hagen (68) ble trolig bortført mot sin vilje 31. oktober 2018. Dette er saken kort oppsummert.