Tenåringer pågrepet etter skyteepisoder

Politiet har pågrepet to gutter i tenårene etter mellom 15 og 20 skyteepisoder flere steder i Vestfold og Buskerud natt til lørdag og natt til søndag

Bil med skuddskader

En bil ved Hvittingfoss fikk synlige skader etter det som ser ut som hagleskudd. Mellom 15 og 20 gjenstander er skutt på både i Vestfold og Buskerud over flere netter. To unge gutter er pågrepet i saken.

Foto: Politiet

På Twitter melder politiet i Vestfold lørdag kveld at de har registrert og etterforsket totalt 11 åsteder lørdag. Rett etter klokka 03 natt til søndag melder så politiet om flere meldinger om skyting i området Skollenborg/Kongsgårdmoen i Buskerud. Politiet kjørte rundt uten å se eller høre noe mer til skytingen.

– Det ble skutt inn et vindu i et rom der det ikke befant seg mennesker, opplyser operasjonsleder hos politiet i Søndre Buskerud, Arild Ølberg, til NRK om skuddskadene på hus og gjenstander i Svarstad og Hvittingfoss natt til lørdag.

I tillegg kom det inn meldinger om skyting på en bu langs veien.

En mørk pickup med veltebøyle i krom og lyskastere montert på taket ble observert ved et åsted.

Det er denne bilen som førte til at to gutter på 17 og 18 år fra Vestfold nå er pågrepet.

Mellom 15 og 20 skyteepisoder

– Det var godt politiarbeid fra spesielt en patrulje fra Vestfold som førte til bilen som var observert og de to ungdommene som nå er pågrepet, forteller operasjonsleder ved politiet i Drammen, Arild Ølberg, søndag ettermiddag.

Når politiet teller opp skuddene som er blitt avfyrt på de ulike stedene i Lågendalen, både i Vestfold og Buskerud, mener de det er mellom 15 og 20 gjenstander, som både hus, biler og boder som er truffet.

– Vi har kontroll på de våpnene vi mener er brukt til å skyte på ting. Men det er ingenting som tilsier at det er noen kobling mellom de berørte og de to tenåringene vi har pågrepet, sier operasjonsleder Ølberg på søndag.

Ingen personer ble skadet etter skytingen natt til lørdag og natt til søndag. Begge de to 17 og 18 år gamle guttene sitter nå i arresten ved Drammen politistasjon hvor de blir avhørt søndag.

– Vi ser veldig alvorlig på det, og det å være uforsiktig med skytevåpen på denne måten kan føre til fengselsstraff, sa operasjonsleder Ølberg tidligere i etterforskningen.