Politiet ber om hjelp: Hvem skjøt mot «Harmoni»?

Natt til mandag skjøt noen en rekke skudd med en Kalasjnikov AK-47 mot en restaurant i Torggata. Deretter la skytteren fra seg våpenet på gata.

Siste sikre observasjon er når gjerningspersonen krysser Storgata og løper inn Skippergata klokken 03:05 natt til mandag. (Overvåkingsvideo fra politiet).

Politiet vil ha hjelp til å få tak i gjerningspersonen som var kledd i mørke klær.

– Det mest karakteristiske med personen er den langsgående røde stripa man kan se på buksa. Vi ser også at personen har sorte sko, med hvite såler på og antakelig en hvit logo, sier politiadvokat Jorid Kile.

Politiet kan ikke slå fast at gjerningspersonen er en mann.

En russisk Kalasjnikov

Våpenet som ble brukt var et kraftig tohånds automatvåpen av typen Automat Kalasjnikov 1947, kjent under forkortelsen AK-47. Våpenet var mye brukt i Sovjetunionens militære styrker fra 1950-tallet til 1970-tallet.

– Dette er ikke et lovlig våpen i Norge. Det er heller ikke et våpen det er lett å få tak i.

– Hva kan være årsaken til at våpenet ble lagt igjen på gata på den måten?

– Det er det vi forsøker å etterforske og finne ut av. Vi reagerer jo på at det er gjort. Jeg har ikke hørt om noen som har vært borti at det har blir gjort på den måten. Men jeg kan selvsagt ikke utelukke det.

Målrettet angrep

Politiet kjenner ikke til at det har vært kriminelle hendelser på «Harmoni» tidligere, men mener likevel at angrepet mot restauranten i Torggata ikke var tilfeldig.

– Vi har grunn til å tro at dette var et målrettet angrep mot denne restauranten. Det er på bakgrunn av det vi ser på overvåkingsvideoen og hvordan vindusruta så ut etter skytingen, sier politiadvokat Jorid Kile.

Politiet vil ikke si noe om hva innehaveren av restauranten har forklart.

Kart skudd Harmoni

Gjerningspersonen kom gående fra Skippergata, krysset Storgata og gikk opp Pløens gate mot Youngstorget. Der tar skytteren til venstre inn Torggata og går mot restauranten som ligger i Torggata 8. Gjerningspersonen skyter en rekke skudd mot restauranten før våpenet legges på bakken.

Sperrebånd utenfor baren

Politiet fikk flere telefoner om skudd rett etter klokken 03.00 natt til mandag. Ved 05.40-tiden meldte politiet at de hadde trappet ned det aktive søket.

Foto: Andreas De Brito Jonassen / NRK
Harmoni skudd Harmoni

Personen som skjøt løp tilbake samme vei.

Foto: Overvåkingsvideo