Hopp til innhold

Politiet avslutter væpnet aksjon i Drammen

Politiet i Drammen har nå avsluttet aksjonen etter at de lørdag ettermiddag rykket ut etter en melding om en væpnet mann var på kjøpesenteret Magasinet.

Evakuerer kjøpesenteret Magasinet i Drammen

EVAKUERTE KJØPESENTER: Minst fem politipatruljer var på plass ved kjøpesenteret Magasinet i Drammen lørdag ettermiddag.

Foto: Vegard M. Aas/Presse 3:0

- Det er trygt å ferdes i Drammen og det er ingen grunn til å tro at vedkommende er en fare for publikum. VI har ikke fått noen meldinger om at vedkommende har truet noen, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Erik Gunnerø til NRK ved 21-tiden i kveld.

Dermed er politiaksjonen i byen over etter tre timer.

Politiet i Buskerud opplyste i 18-tiden lørdag kveld på Twitter at de hadde fått en melding om en mann med gevær inne på kjøpesenteret Magasinet.

Innsatsleder på stedet sa til Drammens Tidende at de kun hadde mottatt en melding, men at de også har mottatt lignende meldinger tidligere.

Minst fem politipatruljer rykket ut til kjøpesenteret Magainet. Politiet var bevæpnet og utstyrt med skuddsikre vester og hjelmer. En ambulanse kom også på stedet. Nedre Storgate var stengt i forbindelse med aksjonen.

Rykket ut til Brakerøya

Senere på kvelden rykket væpnede politistyrker ut til Brakerøya i Drammen etter melding om at en væpnet mann er observert.

Politiet tror det er sammenheng med observasjonen av en væpnet mann på Magasinet kjøpesenter tidligere på kvelden. Meldingen til politiet dreide seg om en mørkkledd mann med gevær på ryggen.

– Vi ble varslet av en mann som hadde observert personen gjennom vinduet sitt. Han hadde sett en mørkkledd person ta et gevær fra ryggen og rette det mot en paviljong i nærheten. Han skal ha siktet, før han la geværet på skuldra igjen. Deretter skal personen ha gått i retning Brakerøya, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sør-Øst politidistrikt til NRK lørdag kveld.

Drammen