Politiet åpner for å utlove dusør i Sigrid-saken

Politiet fraråder ikke lenger familien å utlove en dusør i Sigrid-saken.

Grete Lien Metlid

Politioverbetjent Grete Lien Metlid er leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Foto: Svein Olsson, NRK

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden natt til 5. august.

Foto: Privat / NTB scanpix

Familien til Sigrid fikk tidlig i saken tilbud om en dusør på en halv million kroner, men politiet har frarådet det inntil nå.

Politioverbetjent Grete Lien Metlid møtte bistandsadvokat Harald Stabell torsdag ettermiddag.

– Det nye nå er at vi ikke lenger fraråder dusør. Nå blir det opp til familien å avgjøre om de ønsker å gå ut med det, uttaler Metlid til NRK.no.

– Hva har endret politiets mening?

– Det er hele tiden en vurdering ettersom tiden går hva vi kan bruke ressurser på. Vi hadde tidlig i etterforskningen en stor mengde informasjon å gå gjennom. Nå har vi fått utført en rekke oppgaver.

– Betyr det at politiet står i stampe?

– Nei, det gjør vi ikke. Etterforskningen går fremover hele tiden, og fortsetter med den høye intensiteten vi har nå, svarer Metlid.

– Positivt for familien

Harald Stabell

Harald Stabell er bistandsadvokat for familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Foto: Camilla Wernersen / NRK

– Dette er helt klart meget interessant. Familien er positive til at politiet har en annen holdning til spørsmålet enn de har hatt tidligere. Dette vil selvfølgelig være et viktig moment i den vurderingen de nå gjør, sier bistandsadvokat Harald Stabell til NRK.no.

– Har familien tatt noen avgjørelse?

– Det er ikke noe nytt som jeg kan meddele, svarer Stabell.

Kunne villede

Bistandsadvokat Harald Stabell sa til NRK.no onsdag at familien vurderte å trosse det som da var politiets anbefaling.

På en pressekonferanse for en uke siden sa Hanne Kristin Rohde at de har frarådet familien å takke ja til dusørtilbud fordi det erfaringsmessig kan komme inn tips som sender politiet på villspor.

– Foreldrene har problemer med å se hvordan dette kan skade etterforskningen. Det vil komme inn tips som ikke har noen betydning, men det har de jo også mange av nå, uttalte Stabell.

Sigrid før hun forsvant

Overvåkningsbildene viser Sigrid Schjetne (16) idet hun går av Tveita-bussen klokken 19.45 lørdag 4. august.

Foto: Politiet

Mange tips

Politiet har mottatt rundt 2.000 tips i saken.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet i nærmere to uker. Mandag skulle Sigrid startet på videregående. Lillesøsteren starter i 7. klasse på Østensjø skole.

Etterlyser fortsatt bil

Politiet etterlyser fortsatt den mørkerøde bilen de etterlyste på tirsdag.

– Vi har fått litt over 30 tips om den mørkerøde bilen, men vi har ikke fått kontakt med bilfører eller eier, sier Metlid til NRK.no.

Sigrid Schjetnes Facebook-profil

Politiet har nå fått den tilgangen til Sigrids Facebook-profil som de etterspurte.

Fikk Facebook-tilgang

På torsdag opplyste politiet at de nå får den tilgange til Sigrids Facebook-profil som de har etterspurt.

– All informasjon både om Sigrid og hva som helst som kan knyttes til henne og denne saken, er vi ute etter, sa politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Her er de viktigste sporene politiet jobber med:

  • Vitneavhør: Politiet har snakket med Sigrids familie og omgangskrets. Det har så langt ikke pekt mot noen mistenkte.
  • Moduskandidater: Oslo-politiet har en egen etterforskningsgruppe som konsentrerer seg om moduskandidater, slik som tidligere straffedømte seksualforbrytere. Politiet har så langt ikke kommet med noen informasjon fra dette arbeidet.
  • Mobiltelefonen: Mobiltelefonen kan blant annet inneholde opplysninger om hvor hun har gått og hvor raskt hun har beveget seg. Politiet utelukker ikke at mobilen kan ha blitt brukt av andre enn Sigrid på tidspunktet hun forsvant. Politiet ønsker ikke å si om de har fingeravtrykk fra mobilen.
  • Mulig observasjon av Sigrid: Politiet opplyste til NRK onsdag at de har observasjoner av det som kan være Sigrid mellom venninnen i Vetlandsveien og barnehagen der de siste sporene slutter. De vil ikke gå nærmere inn på hvor, og påpeker at observasjonene ikke er sikre.
  • Observasjon av bil: Politiet har nå fått over 30 tips etter etterlysningen av en mørkerød bil som har befunnet seg i Låveveien ved Østensjø barnehage mellom 00.00 og 00.30 natt til 5. august. Bilføreren har ikke meldt seg. Politiet har kontakt med to andre bilførere de etterlyste tidligere i saken.
  • Facebook-tilgang: Sigrids Facebook-side er et av sporene politiet har sagt de legger mye vekt på. Torsdag opplyste politiet at de får den informasjonen de har etterspurt.
  • Overvåkningsbilder: Politiet har frigitt bilder av Sigrid tatt idet hun går av Tveita-bussen klokken 19.45 lørdag kveld. Politiet sier til NRK at de fortsatt får inn overvåkningsbilder fra omkringliggende områder. De har bilder av biler, men ikke noe de har gått ut med ennå.
  • Klær: Etter at overvåkningsbildene av Sigrid ble frigitt torsdag, har politiet fått inn mye klær som de nå jobber med å sortere. Det er kun sokken funnet i barnehagen som de så langt har fått DNA-treff på.