Politiet aksjonerte på Grünerløkka

Slo til mot internettcafè etter tips fra beboerforeningen.

Narkosalg langs Akerselva
Foto: NRK

Det var forrige uke at et medlem av beboerforeningen på Grünerløkka tipset politiet om cafèen, som fungerte som overnattigsplass for narkoselgerne i området.

Der pågrep de elleve asylsøkere, og innehaveren av cafèen.

- Det var veldig mange av de faste dopselgerne som brukte det som sovesal, sier Anne Mikkelsen i Beboeraksjonen på Løkka.

Følger med på rusmiljøet

Mikkelsen har lenge vært engasjert i nabolaget, og har i samarbeid med flere andre startet beboeraksjonen på Løkka.

De følger blant annet med på rusmiljøet og har et nært samarbeid med politiet, og på bakgrunn av deres tips gikk altså politiet til aksjon.

- Vi fant da elleve personer på madrasser der inne. Samtlige var asylsøkere, som vi opprettet forhold på. Vi pågrep også innehaveren av cafèen, sier sjef på Grønland politistasjon Kåre Stølen.

Han mener et godt samarbeid med engasjerte naboer er viktig for å holde nabolagene i byen trygge.

- Trivelige organisasjoner, beboerforeninger og folk som bryr seg, det er viktig å ha med på laget slik at alle er enige om hva som skal gjøres.

- Demmer ikke opp for vekterne

Anne Mikkelsen føler samarbeidet med politiet fungerer fint, men ser det gjenstår litt for å fylle tomrommet etter at vekterne ble tatt bort fra Grünerløkka.

- Foreløpig har ikke politiet klart å demme opp godt nok, og ha det samme trykket og tilstedeværelsen som vekterne hadde. Politiet er jo der og gjør arrestasjoner hver eneste uke, men det er dessverre ikke nok, sier hun.

Narkosalg langs Akerselva

Politiet gjør arrestasjoner ukentlig.

Foto: NRK

Men hun er likevel svært imponert over politiets innsats i denne aksjonen.

- Tipset fra ett av våre medlemmer ble sendt til en navngitt person i politiet, og aksjonen skjedde deretter umiddelbart. Det var ikke noe venting, og de fikk tauet inn 11 dopselgere. Det er vel det som gir mest inspirasjon, sier Mikkelsen.