Mann død etter mulig metanolforgiftning

Politiet advarer folk mot å kjøpe sprit fra ukjente. En mann er død etter mulig metanolforgiftning, og politiet prøver å finne ut hvor spriten kom fra.

Sprit.

Ikke kjøp sprit av privatpersoner eller ulovlige utsalg, advarer politiet. En mann er død og det er funnet spor av metanol i kroppen.

Foto: Illustrasjonsfoto / Privat

En mann som ble funnet død på søndag er obdusert, og det er funnet spor av metanol i kroppen. Det opplyser politiet i en pressemelding i kveld.

Politiet sier at dødsårsaken ikke er sikker, men han har oppholdt seg på samme sted som personen som ble behandlet for metanolforgiftning på sykehus i helgen.

Anne Alræk Solem i oslopolitiet.

Anne Alræk Solem i oslopolitiet.

Foto: Vegar Erstad / NRK

– Det fremkom informasjon om at det var en relasjon mellom avdøde og personen som behandles på Ullevål sykehus. De hadde vært sammen i en leilighet fredag ettermiddag og kveld, sier Anne Alræk Solem, leder av etterforskningsseksjon drap ved Oslo politidistrikt, til NRK.

Personen som var innlagt på sykehus kom inn med alvorlige skader, men skal være på bedringens vei, ifølge politiet.

Fire personer drakk sammen

– Vi har jobbet intenst med informasjonsinnhenting og har fått på det rene at det er fire personer som har drukket alkohol sammen på fredag. Vi har kommet i kontakt med en av de to siste. Personen er advart i dag og satt i kontakt med helsevesen slik at vedkommende blir testet og får medisinsk oppfølging, sier Solem.

Politiet jobber med å komme i kontakt med den siste av de fire som var samlet.

– Vi undersøker altså om ytterligere to personer kan ha fått i seg metanol, sier Solem.

I tillegg jobber politiet med å finne ut hvem som har produsert metanolen.

– Vi ønsker å finne ut hvor alkoholen kommer fra, og det jobber vi intenst med, sier Solem.

Advarer mot å kjøpe «ukjent» sprit

Politiet sier de går ut med denne informasjonen for å hindre at andre blir skadet av farlig metanolholdig sprit.

«Politiet advarer publikum på det sterkeste mot å kjøpe sprit og alkohol fra ikke legale forhandlere eller privatpersoner. Dersom spriten er tilsatt metanol kan den være dødelig», skriver de i pressemeldingen.

– Vi understreker at forgiftningen knyttes til én hendelse. Politiet har ikke opplysninger om flere hendelser, men vi vil informere fordi vi er redd for at det kan være mer metanolholdig sprit i omløp.

– Vi advarer publikum på det sterkeste mot å kjøpe sprit og alkohol fra ikke legale forhandlere eller privatpersoner. Det kan være dødelig.