Hopp til innhold

– Viktig beredskap om sommeren

For 11. sesong på rad er politibåten på vannet i Røyken og Hurum. Den rykker ut ved behov, men brukes også i planlagt tjeneste som nå i pinsen.

Politibåten Røyken og Hurum

POLITIBÅTEN: Røyken og Hurums lensmannskontor er jevnlig ute med båten i sommerhalvåret.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

– Vi fikk ny båt for tre år siden og den er godt utstyrt for politiarbeid til sjøs, i tillegg har vi hjertestarter ombord, sier Kurt Springer som er ansvarlig for driften av politibåten ved Røyken og Hurum lensmannskontor.

Det er alltid politifolk på jobb som kan føre båten slik at den kan rykke ut hele døgnet.

– Båten er en viktig del av politiberedskapen gjennom sommeren.

Erfaringene fra årene med politibåt på Hurumlandet viser at det virker forebyggende å være synlig på sjøen både med hensyn til stygg kjøring og bruk av alkohol og rusmidler.

– Ryktene om at vi er ute med politibåten går fort blant båtfolket og mange tenker seg nok ekstra om i forhold til å drikke alkohol blant annet.

Vært på vannet siden mars

Denne sesongen har politibåten allerede hatt mange timer på sjøen. Den ble satt på vannet allerede i begynnelsen av mars og det blir mange timer før sommersesongen er over.

– Vi rykker ut ved behov, men har allerede satt opp patruljering i pinsehelgen, under Hurum Trebåtfestival i Sætre i begynnelsen av juni og St. Hans. Senere i sommer er det blant annet elvefestival i Drammen hvor vi er på vannet.

Risikoen for å bli tatt er absolutt til stede mener Springer som forteller om såkalte bryggekontroller gjennom hele sommeren. De er det patruljene til lands som i hovedsak tar seg av.

– Da kontrollerer vi folk som ligger med båt i gjestehavnene og er på vei tilbake etter for eksempel et bar eller restaurantbesøk i land.

Les også: UP vil bistå med patruljering