Hopp til innhold

Politi krasjet med sivile under biljakt

Under en politijakt på en varebil i Bærum og Asker i morges kolliderte politiet både med varebilen og med en annen sivil bil. Det forteller operasjonsleder Lina Odden Lerhol til NRK.

Kollisjonen med varebilen skjedde da politiet forsøkte å stoppe den på E18 nær Sandvika. Senere kolliderte en annen politibil med en annen sivil bil på E18 ved Holmen.

Ingen personer skal ha blitt fysisk skadet i kollisjonene. Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsene.

Lerhol sier en politipatrulje først forsøkte å stoppe varebilen kl. 09.37, da den kjørte svært fort på E18 ved Blommenholm i Bærum. Varebilen stakk fra kontrollen og kjørte mot kjøreretning på E18 mot Sandvika.

– Det har vært en svært farlig situasjon. Derfor har det vært mye politiressurser som har sett etter denne bilen, sier Lerhol.

Bilen ble funnet tom i et boligområde nær Asker sentrum litt etter kl. 09. Ikke langt unna pågrep politiet en mann i 30-årene som skal ha vært i bilen. Politiet søker fortsatt i området etter andre personer som skal ha vært i bilen.

Politiet vil ha mer informasjon om bilens kjøring, og ber publikum som har sett bilen i morges om å ta kontakt på telefon 02800.

Varebil stakk av fra politiet i Bærum og Asker
Foto: Ørn E. Borgen / NTB