PlayStation-krangel endte i retten

Naboens nattlige PlayStation-spilling fikk begeret til å renne over for en student i 20-åra.

PlayStation - Fifa - Illustrasjonsfoto

En PlayStation-krangel mellom to menn i Halden gikk så langt at det endte opp med ranstiltale. (ILLUSTRASJONSFOTO)

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Som oftest er det nabokrangler om trefelling og hagegjerder som ender i rettsapparatet. Men nylig måtte Halden tingrett behandle en nabostrid av mer moderne karakter.

En PlayStation-krangel mellom to menn i Halden gikk nemlig så langt at det endte opp med ranstiltale.

LES OGSÅ:

Irritert etter FIFA-jubel

Ifølge dommen hadde studenten i 20-åra hadde lengre tid levd med naboens høylytte PlayStation-spilling. Naboen og kameratene hans var ivrige spillere av fotballspillet FIFA og var ofte svært høylytte, spesielt når noen scoret.

En søndag kveld ba han naboen om å være rolig, fordi han skulle tidlig opp dagen etter. Studenten la seg til å sove, men ble vekket flere ganger av jubel og brøl fra naborommet. Det fikk begeret til å renne over.

Tok konsollen og truet med å knuse TV-en

En svært sint student gikk inn til naboen og truet med å knuse TV-en og Playstation-konsollen hvis ikke de dempet seg. Deretter trakk han støpselet ut av veggen og tok konsollen med inn til sitt eget rom. Ifølge vitner skal han også ha truet med en foldekniv.

Eieren av PlayStationen gikk etter og banket på døra for å få tilbake spillkonsollen. Han forsøkte også å ringe den sinte studenten, men han besvarte ikke anropet. I stedet sendte han en tekstmelding hvor det sto; «Vi snakkes i morgen.»

Eieren av PlayStationen besvarte medlingen med; «OK. Sorry for at vi bråket.»

LES OGSÅ:

Ble frikjent for ran

Aktor la ned påstand om at mannen skulle dømmes til 21 dager betinget fengsel, en bot på 3.000 kroner, subsidiært seks dager i fengsel.

Men i Halden Tingrett ble mannen frikjent for alt. I domspapirene står det at retten ikke finner det bevist at mannen hadde med seg kniv. Vider står det at adferden ikke kan rammes av straffelovens §222.