Redneck fest tok av - skjøt gjennom frontruta på bobil

Et skudd gikk rett gjennom frontruta på en campingbil som sto parkert på Røsholmstranda på Ringerike. Skuddet gikk videre og traff en campingvogn.

Skjøt gjennom frontruta

Skuddet gjennom frontruta kunne fort skadet noen, men heldigvis traff det ikke folk.

Foto: Ole Edvin Tangen

Skytingen skjedde like før klokka elleve fredag kveld, under «Redneck Beach Party» på den kommunale badeplassen ved Tyrifjorden. Ingen personer ble skadet i skytingen.

Festen tok helt av, og det oppsto en kraftig krangel mellom noen av deltagerne. Vaktene forsøkte å roe gemyttene, men etter hvert blandet flere seg inn.

Slåssingen skal ha oppstått som følge av en på stedet ble forbannet over skuddet og konfronterte vedkommende.

Grunnen til at våpenet ble avfyrt er foreløpig ukjent.

Siktet

Redeneck-fest tok helt av

Renecks hadde samlet seg på den kommunale stranda, og arrangerte en konsert. Politiet visste ingenting om arrangementet på forhånd.

Foto: Ole Edvin Tangen

Da politiet kom til stedet hadde vaktene fått kontroll, men ifølge Ringerikes Blad, som først omtalte saken, måtte politiet holde igjen mannen som skjøt.

Mannen, som er 47 år, ble arrestert, og siktet for skytingen. Han sitter nå i arrest i Drammen, og blir avhørt etter hvert.

Politiet har også tatt beslag i våpenet, som er en 9 mm pistol.

Meget alvorlig

Politiet har sikret spor, og gjort avhør av deltagerne på festen.

– Dette er noe vi ser svært alvorlig på. Alkohol og skytevåpen er helt idioti, sier operasjonsleder Erik Gunnerød ved Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Han understreker at alle typer våpen, inklusive kniver, ikke hører hjemme på tilstelninger som dette, og at politiet har fokus på det.

– Derfor er politiet ofte bevæpnet under store arrangementer, men dette var en privat fest og konsert vi ikke visste om, og som hadde privat vakthold, sier han.