Hopp til innhold

– Det ligger an til at det blir tatt ut tiltale mot Piiroja

Skattesaken mot Raio Piiroja har økt i omfang. Politiet varsler flere siktelser i saken.

Raio Piiroja beslag

Politiet gjennomførte en razzia på Fredrikstad stadion i desember i fjor.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Politiadvokat Kåre Solvoll sier at nye siktelser kan komme i dag

Politiadvokat Kåre Solvoll sier at det ligger an til en reaksjon mot flere personer.

Foto: Anders Winlund / NRK

Ifølge Fredriksstad Blad skal politiet ha bestemt seg for å tiltale Raio Piiroja for skatteunndragelse i millionklassen.

– Flere vil få en reaksjon. Raio Piiroja blir tiltalt for skatteunndragelse, sier politiadvokat Kåre Solvoll ifølge avisen.

Til NRK sier imidlertid politiadvokaten at de enda ikke har tatt ut noen tiltaler. Politiet har også varlset at de vil sende ut en pressemelding der de presiserer dette.

– Vi mener at saken mot spilleren er styrket, og det ligger an til at det blir tatt ut tiltale mot spilleren, og foretaksstraff mot klubben og foretaket. Men vi har ikke konkludert med noe enda. Vi tar sikte på å fullføre etterforskningen i løpet av april, og i tiden etter det vil vi konkret avgjøre tiltalespørsmålet, og spørsmålet om forelegg overfor klubb og selskap, sier han.

Nærmer seg innstilling

Politimyndighetene og skatteetaten nærmer seg innstilling i den såkalte Piiroja-saken. Ifølge VG kan flere personer bli straffeforfulgt.

Kemneren i Fredrikstad tok i fjor arrest i Raio Piirojas eiendom i Fredrikstad. Det er mistanke om skatteunndragelse i millionklassen. Åtte personer er siktet i saken rundt FFKs tidligere midtstopper.

Hvor mange personer vil det bli tatt ut tiltale mot?

– Det er det litt tidlig å si noe om, men foreløpig er saken styrket mot den opprinnelige spilleren, og også ovenfor klubben og foretaket som er involvert.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video Piiroja signerer for FFK - arkiv 2004

Mistanken mot tidligere Fredrikstad-spiller Raio Piiroja er styrket. Her signerer han for klubben i 2004.

Foto: Nyhetsspiller

Undersøker flere avtaler

Fredrikstad Fotballklubb og FFK ASA risikerer dermed å få foretaksstraff i form av bøter. Flere av klubbens internasjonale overganger skal også være under gransking.

– Det har blitt påstått at det var flere avtaler som ikke var reelle. Det har medført at vi har blitt nødt til å etterforske også disse påstandene. Saken har vokst i omfang, og det gjør at etterforskningen vil ta noe lengre tid, sier Solvoll.

Ifølge VG gjelder det blant annet spillerne Abgar Barsom, Gardar Johannsson og Brian West.

Har flere personer blitt siktet i saken?

– Det er ikke flere siktelser foreløpig, men det er mistanke om flere forhold.

Kan det komme flere siktelser?

– Ja, svarer Solvoll kort.

Arrangementsansvarlig Thomas Torjusen

Mediesjef i FFK, Thomas Torjusen er glad for at saken nærmer seg slutten.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Beskjeden om at saken er i ferd med å sluttføres blir tatt godt imot av Fredrikstad Fotballklubb.

– Det er positivt at de nå er i ferd med sluttføre, slik at vi kan få en ende på dette. Vi har vært åpne i vår dialog med Skatt øst og politiet, og vil være vårt ansvar bevisst hvis vi har gjort noe galt, sier mediesjef i FFK, Thomas Torjusen til VG.

Les også:

Mistenker skatteunndragelse

Raio Piiroja skal ha fått under 600.000 kroner i årslønn i perioden han spilte for Fredrikstad, til tross for at han var en av klubbens største profiler. Samtidig betalte FFK en million kroner i året til et agentbyrå i Estland som betaling for speideroppdrag.

Politiet mener dette skal ha vært et forsøk på skatteunndragelse.

Skattemyndighetene har sammenlignet utbetalinger fra FFK Sport AS med kontoutskriftene til Sport & Net Grupp, Piirojas tidligere klubb Flora Tallinn og spilleren selv.

De mener at det fremgår at deler av overføringene fra FFK Sport AS har gått via kontoen til FC Flora Tallinn og havnet på kontoen til Piiroja etter kort tid.

Kemneren i Fredrikstad tok også arrest i Piirojas millioneiendom i Fredrikstad, men han fikk senere lov til å selge boligen.

Les også:

(NRK/NTB)